Kokusu, Rengi ve Lezzetiyle Yemeklerin Baş Tacı Baharatların Dünyasına Yolculuk
Sadece bir tutamıyla bile yemeklere bambaşka lezzetler katan baharatların kullanımı neredeyse insanlığın başlangıcına kadar uzanıyor. Tarihte baharatı ilk kullanan ülkeler Uzakdoğu ülkeleri olarak bilinir.
Kullanımı gittikçe yaygınlaşan baharatlar, İran ve Hindistan’dan Avrupa’ya yayılarak hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanıldı ve yemeklerin baş tacı oldu. Hepimizin bildiği gibi Hindistan hâlâ, baharatın en yaygın olarak kullanıldığı yer.
Tariş Tarpaz
Bağdat Caddesi’nde bulunan Tariş Tarpaz, sirkeden, kuru meyvelere, reçelden, tahin pekmeze kadar 14 farklı ürün çeşidini bulabileceğiniz bir mekân. Tariş ürünlerinin yanı sıra yerel üretime ve küçük üreticiye de destek veriyor. Özellikle Çorum leblebi çeşitleri, organik hurma pekmezi harika.
Ulaş Baharat
Baharatlar tek başına kullanıldığı gibi birbiri ile karıştırıldığında çok farklı lezzetler ortaya çıkarabiliyor. İşte bu konuda oldukça başarılı bir aktar. Özel olarak hazırladıkları baharat karışımlarını yemeklerinizde denemenizi öneririz.