Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıkları için en uygun zamandayız. Domatesin fiyatının düştüğü ama lezzetinin hâlâ yerinde olduğu bu dönemde kış için kavanozlara domates sosu hazırlayabilirsiniz. İşte yapımı;
Öncelikle işe sterilizasyon ile başlayın. Kavanozları ve kapakları suyun içerisinde kaynatın. Bu, domates soslarınızın çabuk bozulmasını engelleyen bir yöntem.
Üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve şeker ekleyin. 1 kilo domates için bir çay kaşığı şeker yeterli olacaktır. Lezzetlendirmek isterseniz kekik de ilave edebilirsiniz. Kaynamaya bırakın. Eğer domatesleri kabuklu olarak pişirecekseniz kaynadıktan sonra blendır’dan geçirerek homojen bir kıvam elde etmeniz gerekir.