Fotoğraflar: Foursquare
İzmir'e yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken pastaneler
'Ege'nin incisi' İzmir'de tatlılarının tadına doyamayacağınız tatlıcı ve pastaneler...
İzmir, Türkiye'nin en güzel, en yaşanabilir şehirlerinden biri. 'Ege'nin incisi' tabir edilen İzmir'in gündüzü ayrı gecesi ayrı keyifli, mutfağı ayrı mekanları ayrı güzel. Özellikle pastaneleri ve tatlıcıları çok beğeniliyor. İzmir'e yolunuz düşerse bu pastanelere uğramayı ve nefis tatlıların tadına bakmayı ihmal etmeyin. İşte İzmir'i İzmir yapan o adresler...
Rumeli Pastanesi, Çeşme
Çeşme’yi farklılaştıran pastane olarak bilinen Rumeli Pastanesi’nin meşhur sakızlı dondurmasından ve sakızlı tatlılarından yemeden kenti terk etmeyin! Kavun içinde servis edilen dondurmanın sunumu da çok şık.Reyhan Pastanesi, Alsancak
Tatlılarının lezzetinin kaynağı, kullandıkları malzeme mi yoksa yıllar boyunca maharetli ellerin mükemmelleştirdiği tarifler mi bilinmez ama Reyhan Pastanesi’ne gidip de krokanlı pastasından yemeden buradan dönülmez. Birbirinden lezzetli yaş pastaların ve benzersiz tatlıların adresi…Bravo Patisserie, Karşıyaka
Günün her saati yoğun olan Bravo’nun birbirinden güzel tatlılarının müdavimi çok. Samimi, sıcak bir ortam ve çalışanların ilgisi burayı çekici yapan diğer unsurlardan. Mekanın en beğenilen tatlısı ise ağız sulandıran lezzetiyle çilekli rulo pasta.Meşhur Hisarönü Şambalicisi, Konak
1942 yılından bu yana bir marka olan Hisarönü Şambalicisi, adından da anlaşılabileceği gibi revani olarak da bilinen şambali tatlısı ile ünlü. Her gün tepsiler dolusu şambalinin tükendiği mekanın kapısında her zaman uzun kuyruklar görebilirsiniz.Mennan Sütlü Tatlı ve Dondurma, Konak
Sakızlı muhallebi, sütlaç, trileçe gibi sütlü tatlıları seviyorsanız kesinlikle uğramanız gereken tatlıcıların en başında Mennan geliyor. Sıcak İzmir havalarında serinlemek istediğinizde mütevazı bir dekorasyona sahip olan bu mekanda, çardağın altında muhallebi yemeyi unutmayın.