İlkbaharı sofranıza taşıyacak çeşit çeşit nefis yemek tarifleri
“En güzel mevsim hangisidir?” diye sorsalar, çoğu kişinin vereceği cevap “İlkbahar” olur herhalde. Soğuk ve karanlık kışın ardından güneş yüzünü gösterir, havalar ısınır, doğa uyanır, dallar yeşerir. Bu uyanıştan mutfaklarımız da bahtına düşeni alır elbette. Bakladan enginara, çağladan çileğe çeşit çeşit sebze ve meyve tezgahlardaki yerini alır. Sizin için nisan ve mayıs aylarının sebze ve meyveleriyle yapılabilecek enfes yemek tarifleri derledik. Bu liste ilkbaharda vazgeçilmeziniz olacak…
SEMİZOTU
İçinde Omega-3 bulunan yegane sebze olan semizotu yaz aylarının vazgeçilmezi. Hele bir de yoğurtla karıştırıp soğuk soğuk yediniz mi tadına doyum olmuyor. İşte mutfakla en ilgisiz kişilerin bile 10 dakikada hazırlayabileceği yoğurtlu semizotu salatası tarifi.
KUŞKONMAZ
Kuşkonmaz mutfağımızda çok bilinmeyen ancak faydaları saymakla bitmeyen bir sebze. Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edebileceğiniz gibi kuşkonmazla enfes çorbalar da yapabilirsiniz. İşte sizin için bir örnek. Mutlaka denemeniz gereken kuşkonmaz çorbasının tarifi hemen aşağıda...
ÇAĞLA
Genellikle bademin ya da kayısının olmamış hali olarak bilinen çağla, ilkbaharın gelişinin en güzel habercisi olabilir. Ömrü yılda birkaç hafta olan bu lezzeti sofranızda daha uzun süre misafir etmek isterseniz, turşu yaparak saklayabilirsiniz. Kıtır kıtır kıvamıyla çağla turşusu, turşuya bakışınızı değiştirecek.
BEZELYE
Deniz mahsulleri makarnaya çok yakışıyor. Özellikle kremalı makarnalara balık eklediğinizde enfes sonuçlar elde ediyorsunuz. Bu tarif de bu enfes sonuçların örneklerinden. En kolay erişilebilen balıklardan somonun yanı sıra bezelye de eklediğimiz bu makarna tarifinin görüntüsü, lezzetinin ne kadar iyi olduğunun adeta bir kanıtı.
ENGİNAR
Enginar ilkbaharın habercisi sebzelerin en faydalılarından. Karaciğeri yenileyen enginarın, Ege’de yapraklarıyla pişirilmesi makbul. Biz de bugün sizler için Ege usulü zeytinyağlı enginar dolması yapalım dedik. Yanında bakla da olduğu zaman lezzetine doyum olmayan enginar dolması tarifi hemen aşağıda…
HAVUÇ
Çay saatlerinizde masanızı renklendirecek, ağzınızı tatlandıracak bir lezzet havuç topları... Hem çok zamanınızı almayacak hem de misafirlerinizi kendine hayran bırakacak! Yapımı oldukça kolay olan bu topları denemek isterseniz havuç topları tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
EBEGÜMECİ
Ebegümeci herkesin bilmediği ama bilenin çok sevdiği bir tat... Aynı zamanda çok da şifalı olan ebegümecinin yeşil yapraklarıyla yapabileceğiniz bu yemek, ilkbahar sofranıza renk katacak. Arzu ederseniz ıspanakla ve diğer otlarla da birleştirebileceğiniz ebegümecini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tarifi...
DOMATES
Ezme salata özellikle kebabın yanında çok sık karşımıza çıkan enfes bir salata. Domatesin, biberin mevsiminde lezzeti birkaç kat artan ezme salatayı siz de evinizde kolayca yapabilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Nefis ezme salatanın tarifi aşağıda, mutlaka deneyin…
ÇİLEK
Panna cotta bir İtalyan tatlısıdır. İçinde sos kısmı haricinde un olmadığı için glutensiz beslenenlerin de zevkle tüketebileceği panna cotta’yı biz bugün çilek sosuyla lezzetlendirdik. Arzu ederseniz sade de tüketebileceğiniz panna cotta’nın sosunu başka meyvelerle de yapabilirsiniz. Ancak özellikle orman meyveleriyle yapıldığında çok nefis olduğunu söylemeden geçmeyelim.
BARBUNYA
Ev sevilen bakliyatlardan biri olan barbunya, hem lezzetiyle hem de besleyici özelliğiyle yazın da kışın da zevkle tüketilen yemeklerden. Peki zeytinyağlı barbunya pilakinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Eğer farklı bir barbunya tarifi arıyorsanız sizi böyle alalım. İşte Lezizz usulü barbunya tarifi...