İftar menüsüne çok yakışacak çeşit çeşit pilav tarifleri
Pilavlar sofralarımızın olmazsa olmazları. Kimi zaman pirinçle, kimi zaman bulgurla, hatta bazen şehriyeyle yapıyor pilav yemeye doyamıyoruz. Başka yemeklerin yanında çok iyi bir yardımcı olan pilav tek başınayken de sağıyı ve sevgiyi sonuna kadar hak ediyor. Peki iftar sofranız için çeşit çeşit pilav tariflerine ne dersiniz? İşte “İftara ne pişirsem?” diye düşünenler için enfes pilav tarifleri…
Acem pilavı tarifi mi aramıştınız? Komşumuz İran’dan Türk mutfağına misafir olan bu pilav yasemin pirinci, havuç ve kuşbaşı dana etiyle yapılıyor. Başla yemeklerin yanında servis edebileceğiniz Acem pilavını tek başına bir yemek olarak da yiyebilirsiniz. İşte beğeni garantili tarifimiz…
Bulgur kökenleri 12 bin yıl öncesine dayanan bir Anadolu değeri. Tam bir sağlık ve lezzet deposu olan doyurucu ve besleyici bulguru, biz bu kez sebzelerle aynı tencerede buluşturup besin değerini bir parça daha artırdık. Çok da nefis olduğunu söyleyebiliriz. Siz de denemek isterseniz sebzeli bulgur pilavı tarifimiz huzurlarınızda...
Neredeyse her sokağın başında bulabileceğiniz enfes bir sokak lezzeti nohutlu pilav. Hazırlanması da oldukça pratik olan bu sokak lezzetini evine taşımak isteyenler için leziz nohutlu pilav tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Karadeniz mutfağının, özellikle de Rize ve çevresinin en sevilen geleneksel lezzetlerinden biridir hamsili pilav. Balıklar yan yana dizilir, içine mis gibi tereyağlı pilavı doldurur. Fırında pişirilir yanında mısır ekmeğiyle afiyetle yenir. İştahınız kabardıysa lafı daha fazla uzatmadan tarife geçelim.
Özbek pilavı, Özbekistan'ın milli yemeği. Pirincin yanı sıra kuzu eti ve havuçla yapılan bu pilav, geçmişten bugüne ülkemizde de zevkle tüketilen yemeklerden. Eğer siz de farklı bir pilav tarifi arıyorsanız Özbek pilavı tarifini mutlaka denemelisiniz. Çok beğeneceğinizden eminiz.
Pilav sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. O kadar ki Türkiye’nin dört bir yanında çok farklı yöresel pilav tarifleri de karşımıza çıkıyor. Örneğin haşu bu pilavlardan biri. Mardin yöresine ait bir iç pilav olan haşu leziz kuzu eti, çıtır çıtır badem ve mis kokulu maydanozun pirinçle mükemmel birlikteliği. İşte bu lezzeti sofrasına taşımak isteyenler için haşu tarifi…
Zerdeçal aslında mutfağımızda yüzyıllardır yer alan ancak son dönemde popülerliği daha bir artan bir baharat. Mis gibi kokusu ve sapsarı rengiyle klasik pilavlardan sıkılanlar için, zerdeçallı pilav farklı bir alternatif olabilir. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak olan zerdeçallı pilavı mutlaka deneyin. İşte zerdeçallı pilav tarifi…