İftar için çok doyurucu ve besleyici bulgurlu tarifler hazırladık
Bulgur Türk mutfağının temel taşlarından. Binlerce yıldır Anadolu’da sofraların baş köşesinde yer alan bulgura iftar sofranızda yer vermek isterseniz, sizi çok mutlu edecek bazı tariflerimiz var. Pilavdan köfteye bulgurla yapabileceğiniz çeşit çeşit iftar tarifleri listemizde. Afiyet olsun!
Fellah köftesi Malatya mutfağına ait olmakla birlikte, Anadolu'nun farklı yerlerinde de ufak farklılıklarla karşımıza çıkan bir lezzet. Çok doyurucu olan bu etsiz köfteyi, buzlukta dondurup yiyeceğiniz zaman pişirebilir, dar zamanda kurduğunuz mükellef sofralarla takdir toplayabilirsiniz. Vejetaryenlerin de zevkle tüketecekleri fellah köftesinin tarifi hemen aşağıda...
İnce bulgur ve irmiğin kıymayı sarıp sarmalamasıyla ortaya içli köfte çıkıyor. İçli köfteyi sevmeyen insan neredeyse yok denilecek kadar az. Peki ya siz, bu kadar çok sevilen içli köftenin haşlama halini denediniz mi? Denemek isteyenler için, haşlama içli köfte tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Bulgur yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için büyük küçük herkesin severek tüketeceği bir tarifimiz var: Yoğurtlu bulgur köftesi. İrmik, yumurta ve baharatlarla harmanlanan bulgur köfteleri, yoğurtlu sosla buluşuyor, tadına doyum olmayan bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, yoğurtlu bulgur köftesi nasıl yapılır?
Elazığ yöresinin en sevilen yemeklerinden hanım köftesinin tarifini mi aramıştınız? O zaman çok doğru bir yere geldiniz çünkü aşağıda enfes bir hanım köftesi tarifi bulacaksınız. Bulgur ile kıymanın bir araya geldiği bu nefis köfteye domatesli ve salçalı sosu da tat katıyor. İşte Elazığ yöresinden hanım köftesi tarifi…
Nar ekşisi, hele bir de doğal olursa, içine girdiği her yemeğe benzersiz lezzet katan malzemelerden. Bu bulgur pilavı da bu gerçeğin en güzel örneklerinden. İçinde haşlanmış tavuk eti parçaları ve kimyon da bulunan nar ekşili bulgur pilavı, farklı pilav tarifleri arayanların listesinin başına adını yazdıracak. Tarifi hemen aşağıda, mutlaka denemelisiniz.
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan çiğ köftenin aslı yağsız kuzu kıymasıyla olur. Elinizin sıcaklığı, baharatlar ve yoğurma süreci sayesinde o et tabir-i caizse pişer. Bu tarifimizde gelenekselin tadını arayanlar için etli bir çiğ köfte tarifi hazırladık. Çok beğeneceğinizden eminiz. Şimdiden afiyet olsun!
Çöç Adana’da oldukça bilinen ve sevilen bir lezzet. Enfes çöç yemeğini kıymayla yapabileceğiniz gibi dilerseniz kıyma yerine 2 adet patates ilave ederek bambaşka bir lezzet de elde edebilirsiniz. Adana mutfağının enfes yöresel lezzeti çöç yemeğinin tarifi, denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda...