Farklı şekillerde kullanılabilir! Biberiye yağı nasıl yapılır? İşte taze ve kuru biberiye yağı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
Biberiye yağı cilt bakımından mutfağa kadar çeşitli alanlarda kullanılabiliyor. Bu yağı hazır almak yerine evde kolayca hazırlayıp rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca tercihe göre kuru ya da taze biberiye kullanabilirsiniz. Peki Biberiye yağı nasıl yapılır? İşte taze ve kuru biberiye yağı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
Biberiye yağını farklı şekilde hazırlanabiliyor. Kuru veya taze biberiyle yapılıp yemeklerde de kullanabilirsiniz.
TAZE BİBERİYE İLE BİBERİYE YAĞI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
3-4 dal taze biberiye
475 ml zeytinyağı
Biberiyeleri soğuk suyla iyice yıkayıp temizleyin. Yaprakları dallarından tek tek koparın.
Yağı tencereye alın ve hafifçe ısıtın ve içine biberiye yapraklarını ekleyin.
Biberiyeleri yağda 5 dakika kadar ısıtıp altını kapatın. Yaprakları bir süre daha yağda bekletin.
Yağ oda sıcaklığına geldiğinde yaprakları metal bir kevgirle yağdan çıkarın.
Yağınız soğuttuktan sonra kullanıma hazır. Güzelce sterilize edilmiş vakumlu bir kavanozda, ışık almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz. Bir hafta içinde tüketmeye çalışın.
3-4 dal taze biberiye
475 ml zeytinyağı
Biberiyeleri soğuk suyla iyice yıkayıp temizleyin. Yaprakları dallarından tek tek koparın.
Yağı tencereye alın ve hafifçe ısıtın ve içine biberiye yapraklarını ekleyin.
Biberiyeleri yağda 5 dakika kadar ısıtıp altını kapatın. Yaprakları bir süre daha yağda bekletin.
Yağ oda sıcaklığına geldiğinde yaprakları metal bir kevgirle yağdan çıkarın.
Yağınız soğuttuktan sonra kullanıma hazır. Güzelce sterilize edilmiş vakumlu bir kavanozda, ışık almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz. Bir hafta içinde tüketmeye çalışın.
KURU BİBERİYE İLE BİBERİYE YAĞI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
1 büyük çorba kaşığı kuru biberiye
475 ml zeytinyağı
Kavanozu 10 dakika kadar kaynatarak güzelce sterilize edin.
Biberiyeleri kavanoza yerleştirin ve yağı üzerine ekleyin. Bu işlemde taze biberiye kullanmak yağda zehirleyen bakterilerin oluşumuna neden olabilir, o nedenle biberiyenin iyice kuruduğundan emin olun.
Kavanozu üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde yağ ile doldurun. Biberiyenin tamamının yağın içine girdiğinden emin olun.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneşli bir yerde 2 hafta bekletin. Bu sürede yağınız yavaş yavaş ısınacak ve biberiye aroması yağa geçecek. 2 haftanın sonunda yağınızı kullanabilirsiniz.
Ancak kullanmadan önce yağı temiz bir tülbentle geniş metal bir kaseye süzün. Bu işlemi yaparken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin. Artan biberiye yapraklarını çöpe atın.
Yağı yeniden ağzı vakumlu kavanoza doldurun. Kuru biberiyle yapacağınız yağı bir yıl saklayabilirsiniz.
1 büyük çorba kaşığı kuru biberiye
475 ml zeytinyağı
Kavanozu 10 dakika kadar kaynatarak güzelce sterilize edin.
Biberiyeleri kavanoza yerleştirin ve yağı üzerine ekleyin. Bu işlemde taze biberiye kullanmak yağda zehirleyen bakterilerin oluşumuna neden olabilir, o nedenle biberiyenin iyice kuruduğundan emin olun.
Kavanozu üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde yağ ile doldurun. Biberiyenin tamamının yağın içine girdiğinden emin olun.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneşli bir yerde 2 hafta bekletin. Bu sürede yağınız yavaş yavaş ısınacak ve biberiye aroması yağa geçecek. 2 haftanın sonunda yağınızı kullanabilirsiniz.
Ancak kullanmadan önce yağı temiz bir tülbentle geniş metal bir kaseye süzün. Bu işlemi yaparken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin. Artan biberiye yapraklarını çöpe atın.
Yağı yeniden ağzı vakumlu kavanoza doldurun. Kuru biberiyle yapacağınız yağı bir yıl saklayabilirsiniz.