Evde baklava yapmak isteyenlere özel tüyolar
Bayram günlerinin vazgeçilmezi baklavanın yapımı zahmetli, lezzetini tutturmak maharet istiyor. İşte tadı damağınızda kalacak ev baklavasının püf noktaları...
Osmanlı mutfağının en güzel armağanlarından biri olan baklava, bayram sofralarının da vazgeçilmez tatlısı olmaya devam ediyor. Baklavayı hazır almak yerine evde yapmak isteyenlerin lezzet artırıcı bazı ipuçlarını bilmeleri şart. İşte evde baklava yapmak isteyenlere özel tüyolar…
Malzemeler oda ısısında hazırlanacak
Baklavanın güzel olması için içine konulacak yumurta, tuz, su gibi malzemelerin oda ısısında bekletilmesi gerekiyor.
Baklavanın güzel olması için içine konulacak yumurta, tuz, su gibi malzemelerin oda ısısında bekletilmesi gerekiyor.
Hamur yoğururken eller ıslatılmalı
Baklava hamuru açarken hamurun lezzetini koruması için kurumasına izin verilmemeli ve eller düzenli olarak ıslatılarak yoğurma işlemine devam edilmeli.
Baklava hamuru açarken hamurun lezzetini koruması için kurumasına izin verilmemeli ve eller düzenli olarak ıslatılarak yoğurma işlemine devam edilmeli.
Hamuru dinlendirmeyi unutmayın
Hamuru yoğurduktan sonra bir süre dinlendirerek daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Yoğurma işleminden sonra hamurun üzerine bir bez kapatarak en az 20 dakika dinlendirmelisiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra bir süre dinlendirerek daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Yoğurma işleminden sonra hamurun üzerine bir bez kapatarak en az 20 dakika dinlendirmelisiniz.
Tereyağı lezzet katar
Baklavanın lezzetinin önemli bir kısmı tereyağından geliyor. Bu nedenle baklava yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterin. Tereyağı sevmiyorsanız margarin tercih edebilirsiniz.
Baklavanın lezzetinin önemli bir kısmı tereyağından geliyor. Bu nedenle baklava yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterin. Tereyağı sevmiyorsanız margarin tercih edebilirsiniz.