İncili Gastronomi RehberiHaber Giriş: 08 Temmuz 2022 - 10:08 | 08 Temmuz 2022 - 10:08Etleri Sağlıklı Koşullarda Saklamanın YollarıEti, sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde saklamak oldukça önemli.Yazdır AYazı TipiYazdırAYazı Tipi1Etler derin dondurucuda -18 derecede rahatlıkla ve uzun süre saklanabilir. 2Buzdolabında ise -2 derecede 1 haftadan fazla saklanmamalıdır. 3Etleri buzluğa koymadan önce kuşbaşı, kıyma gibi küçük parçalara bölmeniz tavsiye edilir. 4Böldüğünüz parçaları tek pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koymayı ve hava almayacak şekilde paketlemeyi ihmal etmeyin. 5Donmuş ürünlerin çözülüp tekrar dondurulması çeşitli mikroorganizmaları açığa çıkardığından önerilen bir yöntem değil. 6Özellikle büyük parçalar buzdolabında üst üste şeklinde bekletilirse iç kısımda kalanlar yeterince soğumadığından bozulmalar ortaya çıkabilir. et saklamaet saklamanın püf noktalarıet saklama yöntemleriYazdır AYazı TipiYazdırAYazı Tipi