Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Etler Nasıl Marine Edilir? İşte Marinasyon Sırları!
Yumuşacık, lezzeti katlanmış bir et için marine işlemi yapmalısınız.
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Dilimlenmiş veya bütün etleri tuzlayıp 1 saat bekletip, soğuk suyun altında yıkayarak tuzun yumuşatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.
2
Deniz tuzu, zeytinyağı, karabiber, kekik ve soya sosu karışımında etleri buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz.
3
Kuzu buşbaşı etleri marine etmek için en iyi yöntem tuz, süt ve sıvı yağda ağzını folyoyla sıkı bir şekilde kapatarak bir gün bekletmek.
4
Daha yumuşak ve lezzetli biftekler için soğan suyundan yararlanabilirsiniz. Soğan suyu, zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlarla etleri pişirmeden önce bekleterek lokum gibi bir kıvama ulaşırsınız.
5
Etin yumuşak olması için marine süresinin uzun olması gerekir. Pişirmeden bir gün önce dolapta bekletmeniz öneriliyor.
6
Sarımsak sevenler marine sosunun içerisine sarımsak da dilimleyebilirler.