Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet Aile, Doğan Burda
Dünya Karpuz Günü'ne özel enfes tarifler
Yaz aylarında karpuz olsun yeter, başka bir şey istemiyor canımız. Hele ki hava bugünlerde olduğu gibi boğucu sıcaksa... 3 Ağustos Dünya Karpuz Günü'nde size özel karpuzlu tarifler hazırladık. İşte hem açlığınızı, hem susuzluğunuzu, hem de tatlı ihtiyacınızı gideren lezzetler...
Karpuz-peynir ikilisine bambaşka bir yaklaşım: Karpuz pizza. Nanenin ferahlatıcı etkisi ve yaban mersininin antioksidan özelliği de bu tarifin gücünü artırıyor.
Yaz aylarında masaya kocaman bir tabak içinde dilim dilim karpuzlar gelince hepimizin yüzü gülüyor değil mi? Peki bu karpuzları bardak bardak içmeye ne dersiniz? İşte nefis bir karpuzlu limonata tarifi...
Karpuzun içini yiyip kabuğunu çöpe mi atacağız? Tabii ki hayır! İşte karpuz kabuklarıyla yapabileceğiniz, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek ekonomik bir reçel tarifi...
Limon ve karpuzla yapacağınız bu dondurmayı yediden yetmişe herkes çok sevecek. Bol bol yapın, buzlukta saklayın, çocukların canı dondurma çektiğinde gönül rahatlığıyla yedirin.
Yaz aylarında canı yemek yapmak istemeyenlerin kurtarıcısıdır karpuz-peynir-ekmek üçlüsü. Peki bu muhteşem üçlüyü daha şık bir sunumla misafirlerinize ikram etmeye ne dersiniz? Karşınızda karpuzlu kanepeler...