Fotoğraflar: AP ve AFP
Dünyanın en 'iğrenç' yiyecekleri... Bu müzede dolaşmayı mideniz kaldırmayabilir
Bu da oldu… Dünyanın en “iğrenç” yiyecekleri bir müzede toplandı
Şu an Los Angeles'ta bulunan serginin küratörü Samuel West, bu seçkiyi hazırlarken amacının kafa karıştırmak olduğunu söylüyor.
Associated Press’e konuşan West, “İğrenme insanlarda var olan altı temel histen biri. İğrenmenin evrimsel fonksiyonu, sağlığımız için tehlikeli olabilecek zehirli ya da bayat yiyeceklerden kaçınmamızı sağlamak. Ancak neyi iğrenç bulduğumuz kültürel olarak öğrendiğimiz bir kavram” diyor.
80 parçanın sergilendiği müzede Peru’dan kurbağa smoothie’leri, Çin ve Kore’de tüketilen ve bebek farelerden yapılan bir şarap, İsveç’in ağır kokulu ringa balığı turşusu “surstromming”, İtalya’nın Sardunya adasından kurtlu “casu marzu” peyniri gibi yiyecekler var.