Fotoğraflar: Instagram
Bu bahar mutlaka keşfetmeniz gereken 20 yeni mekan
İstanbul'un gözde semtlerinde yeni açılan ve mutlaka keşfetmeniz gereken adresleri derledik.
İstanbul, yeme içme söz konusu olduğunda dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri. Şehrin dört bir yanında çeşit çeşit mekanlar, her zevke hitap eden restoranlar mevcut. Özellikle Nişantaşı, Moda, Arnavutköy, Karaköy gibi semtlerde sık sık yeni yerler açılıyor. Bugün sizin için 2018 sonundan bu yana açılan ve çok geç kalmadan mutlaka keşfetmeniz gereken 20 yeni adresi listeledik.
Voi
İstanbul’un farklı semtlerinin yanı sıra Alaçatı’da yıllardır hizmet veren Voi, şimdi de Etiler’in ara sokaklarında bahçe içindeki Voi Central’da misafirlerini bekliyor. Menüdeki smoothie bowl’lar tam fotoğraflamalık.
Azur Yeniköy
Yeniköy ve çevresindeki deniz mahsulleri restoranlarının en yenisi Azur Yeniköy. Üstelik menüsü de çok zengin. Örneğin “ızgara ananas eşliğinde çilek ve mango soslu havyarlı ıstakoz” desek, Azur’un yemeklerinin seviyesini anlayabilirsiniz. Tabii Ayvalık kalamarı gibi geleneksel lezzetler de mevcut.
Fika
Adını İsveç’te çalışanların günde iki kere verdikleri kahve molalarından alan Fika Moda’nın sloganı “İki tramvay durağı arası, kahve molası!” Fika’nın menüsünde de Semla, Kladdkaka, Kanelbullar gibi kahvenin yanına çok iyi gidecek İsveç lezzetleri bulunuyor.
Tas Ramen Bar
“Türkiye’nin ilk ramen restoranı” diye tanınan Tas’ta her şey kaselerin içinde. Teşvikiye’de bulunan Tas Ramen Bar’ın zengin menüsü, Asya mutfağı meraklılarına farklı seçenekler sunacak. Menüde ramen’ın yanı sıra pirinç yufkasına sarılı malzemelerden oluşan rice rolls ve matcha çaylı tiramisu da var.
Just BBQ
Akaretler’de açılan Just BBQ, ABD’de çok sık karşılaştığımız barbekü restoranlarının Türkiye’deki ilk örneklerinden. 12 saat boyunca kiraz odununda tütsülenen döş (brisket) ve kaburga (rib) etleri burger olarak da yenebiliyor. Tatlı olarak da Meksikalıların kızarmış hamur tatlısı churro menüde mevcut.
Arada
İstanbul’da sayısı gittikçe artan Ortadoğu mutfağı restoranlarından biri de Lübnan yemeklerine odaklanan Arada. Kebapları, Beyrut pidesi, falafeli ve ızgara kıbbeh’si ile klasik Lübnan lezzetlerinin keyfini burada çıkarabilirsiniz.
Vor Klein
İstanbul’un yeni mekanlarından bahsederken Karaköy’e değinmeden olmaz tabii. Kemankeş Caddesi’nde açılan Vor Klein, sahnede keyifli canlı performanslar seyredebileceğiniz bir mekan aynı zamanda. Önce yemeğinizi yiyip sonra dansa da geçebilirsiniz.
Madre Street Food
Geldik Arnavutköy’e… Adından da anlaşılabileceği gibi kokoreç, nohutlu pilav, turşu suyu gibi sokak lezzetlerinin rafine hallerinin yanı sıra patates oturtma, falafel gibi geleneksel lezzetlere de farklı yorumlar da Madre’de bulunabiliyor.
Galvin Ristorante
Türkiye’nin dört bir yanında restoranları bulunan Jupiter Group’un Nişantaşı’ndaki son yeri Galvin, İtalyan mutfağının en şık lezzetlerini sunuyor. Taze makarnaları, deniz ürünleri bir yana, safranlı risotto’yla servis edilen dana inciği bir yana. İddialı lezzetler arayanlar buyursun Galvin’e…
Tünel Buselik
Beykoz’daki Hisar Buselik’in yakın zamanda açılan Tünel’de açılan kardeşi Tünel Buselik, Tünel Residence’ın en üst katında 360 derecelik manzarasıyla misafirlerini bekliyor. Soğuk mezeleri kadar güveçte pişen sıcak deniz ürünleri de tadılması gerekenlerden.
Lokanta Kru
Nişantaşı’nda günlük kruvasanlarıyla dikkat çeken ve hamur işi sevenler için cennet niteliğinde bir mekan olan Kruvasan’ın tam karşısına açıldı Lokanta Kru. Osmanlı saray yemeklerine Ege’den bir bakış diyebileceğimiz Kru’da çok sağlıklı seçenekler bulabilirsiniz.