Bir tabak daha isteyeceğiniz Bolu’nun yöresel lezzetleri
Sadece en iyi aşçıları yetiştirmekle kalmayan Bolu eşsiz lezzetleriyle de dikkat çekiyor. İşte Bolu mutfağından öne çıkan yemekler...
Ülkemizin en iyi aşçıları Bolu’da yetişiyor. Dolayısıyla yemeğin en lezzetlisi, sunumun en özenlisi de Bolu’dan çıkıyor. Çorba ve tatlılarıyla meşhur olan bu şehirde lezzet şöleni yaşamaya hazır olun. İşte Bolu'nun en lezzetli yöresel yemekleri…
Yayla Çorbası
Ünü şehir sınırlarını aşmış olan yayla çorbası pirinç, nohut ve yoğurdun mükemmel bir sentezi. Yayla çorbası son olarak üzerine ilave edilen kızgın tereyağı ile tam bir ziyafete dönüşüyor.
Ünü şehir sınırlarını aşmış olan yayla çorbası pirinç, nohut ve yoğurdun mükemmel bir sentezi. Yayla çorbası son olarak üzerine ilave edilen kızgın tereyağı ile tam bir ziyafete dönüşüyor.
Mengen Pilavı
Mengen'e özgü olan bu pilav, pilava dair tüm bildiklerinizi unutturacak cinsten. Mantar, ceviz, domates, dereotu ve kuzu eti ile yapılan Mengen pilavı pasta şeklinde servis ediliyor. Üzerine serpilen kıyılmış maydanoz ise damağa olduğu kadar göze de hitap ediyor. Masada Mengen pilavı varsa gözünüz başka yemek görmeyecek.
Mengen'e özgü olan bu pilav, pilava dair tüm bildiklerinizi unutturacak cinsten. Mantar, ceviz, domates, dereotu ve kuzu eti ile yapılan Mengen pilavı pasta şeklinde servis ediliyor. Üzerine serpilen kıyılmış maydanoz ise damağa olduğu kadar göze de hitap ediyor. Masada Mengen pilavı varsa gözünüz başka yemek görmeyecek.
Kabaklı Gözleme
Gözlemenin pek çok çeşidini denemiş olabilirsiniz ama böylesi bambaşka. Bolu'nun bu özel gözlemesinin içinde balkabağı ve şeker bulunuyor. Üzerine bir de kaymak ilave edilince tadına doyulmuyor.
Gözlemenin pek çok çeşidini denemiş olabilirsiniz ama böylesi bambaşka. Bolu'nun bu özel gözlemesinin içinde balkabağı ve şeker bulunuyor. Üzerine bir de kaymak ilave edilince tadına doyulmuyor.
Saray Helvası
Bolu yöresinin en lezzetli tatlılarından biri olan saray helvasında un ve şeker başrolde… Şekerin ağır ağır karıştırılarak kavrulan unla birlikte tepsiye yayılması ve baklava şeklinde kesilmesi ile ortaya çıkan bu enfes tatlı, adeta bir damak şöleni…
Bolu yöresinin en lezzetli tatlılarından biri olan saray helvasında un ve şeker başrolde… Şekerin ağır ağır karıştırılarak kavrulan unla birlikte tepsiye yayılması ve baklava şeklinde kesilmesi ile ortaya çıkan bu enfes tatlı, adeta bir damak şöleni…
Yedigöller Kebabı
Kuzu ve tavuk etinden yapılan Yedigöller kebabı için önce tabana ekmek parçaları döşeniyor. Ekmeklerin üzerine etler yerleştiriliyor. En sonunda da yoğurtlu sos dökülüyor. Közlenmiş domates ve biber ilavesi ile de son halini alıyor. Tabağın üzerine dökülen kızgın tereyağı ise cabası...
Kuzu ve tavuk etinden yapılan Yedigöller kebabı için önce tabana ekmek parçaları döşeniyor. Ekmeklerin üzerine etler yerleştiriliyor. En sonunda da yoğurtlu sos dökülüyor. Közlenmiş domates ve biber ilavesi ile de son halini alıyor. Tabağın üzerine dökülen kızgın tereyağı ise cabası...
Kaldırık (hodan) dolması
Kaldırık bitkisi yapraklarına mısır unlu dolma içi sarılıyor. Domates sosunda pişen dolmalar yoğurtla servis ediliyor. Kaldırık dolmasını Bolu dışında bir yerde bulamazsınız.
Kaldırık bitkisi yapraklarına mısır unlu dolma içi sarılıyor. Domates sosunda pişen dolmalar yoğurtla servis ediliyor. Kaldırık dolmasını Bolu dışında bir yerde bulamazsınız.