Fotoğraflar: Zomato ve Foursquare
Bayramda uğramadan edemeyeceğiniz en iyi 12 tatlıcı
Bayram demek tatlı demek. İşte Türkiye'nin dört bir yanından tatlının en iyi adresleri
Tatlılar, bayramın vazgeçilmez lezzetleri arasında... Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar her bayram iştah kabartıyor. İşte bayramda şans verebileceğiniz en iyi tatlıcılar…
Tatlıcı Gönül Kardeşler - Adana
1975'te açılan bu mekân 5 kardeş tarafından işletiliyor. Halka tatlısı, baklava ve daha pek çok tatlı çeşidinin de bulunduğu Tatlıcı Gönül Kardeşler'e uğramayı düşünürseniz en meşhur lezzeti olan Antep fıstıklı-sütlü halka tatlısını deneyebilirsiniz. Bayram öncesinde Gönül Kardeşler'in önünde uzunca bir kuyrukla karşılaşabilirsiniz.
1975'te açılan bu mekân 5 kardeş tarafından işletiliyor. Halka tatlısı, baklava ve daha pek çok tatlı çeşidinin de bulunduğu Tatlıcı Gönül Kardeşler'e uğramayı düşünürseniz en meşhur lezzeti olan Antep fıstıklı-sütlü halka tatlısını deneyebilirsiniz. Bayram öncesinde Gönül Kardeşler'in önünde uzunca bir kuyrukla karşılaşabilirsiniz.
Fıstıkzade - İstanbul
Fıstıklı burmalar, baklavalar ve kadayıflar... Fıstıkzade Gaziantep'te üretilen baklava ve tatlıları satışa sunuyor. Ataşehir'de yer alan tatlıcı, evlere servis hizmeti de sunuyor.
Fıstıklı burmalar, baklavalar ve kadayıflar... Fıstıkzade Gaziantep'te üretilen baklava ve tatlıları satışa sunuyor. Ataşehir'de yer alan tatlıcı, evlere servis hizmeti de sunuyor.
Baylan - İstanbul
Kadıköy ve Bebek'te şubeleri bulunan Baylan, İstanbul'un 90 yıllık tarihi bir tatlıcısı. Attila İlhan, Behçet Necatigil, Cemal Süreya gibi önemli edebiyatçılarımız da zamanında Kadıköy'de Baylan'a misafir olmuşlar. En meşhur tatlısı kup griye olmakla birlikte; trif, adisababa, moncheri gibi tatlıları da vazgeçilmezlerden.
Kadıköy ve Bebek'te şubeleri bulunan Baylan, İstanbul'un 90 yıllık tarihi bir tatlıcısı. Attila İlhan, Behçet Necatigil, Cemal Süreya gibi önemli edebiyatçılarımız da zamanında Kadıköy'de Baylan'a misafir olmuşlar. En meşhur tatlısı kup griye olmakla birlikte; trif, adisababa, moncheri gibi tatlıları da vazgeçilmezlerden.
Savoy Pastanesi - İstanbul
Savoy Pastanesi, 1950'de Cihangir'de açıldığı yerde hizmet vermeye devam ediyor. Bu tarihi lezzet dükkânını; milföy pastası, çeşitli turtaları, Paskalya çörekleri gibi birbirinden lezzetli tatlıları için tercih edebilirsiniz.
Savoy Pastanesi, 1950'de Cihangir'de açıldığı yerde hizmet vermeye devam ediyor. Bu tarihi lezzet dükkânını; milföy pastası, çeşitli turtaları, Paskalya çörekleri gibi birbirinden lezzetli tatlıları için tercih edebilirsiniz.
Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma - İstanbul
Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma, diğer mekânlarda yediğiniz tulumba tatlılarını unutturacak kadar hafif, lezzetli tulumbalar üretiyor. Bu enfes tatlı, üzerine gelen kaymaklı dondurma ile daha hafif ve yaza uygun hale geliyor. Alibeyköy'e yolunuz düşerse bu mekânı mutlaka ziyaret edin.
Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma, diğer mekânlarda yediğiniz tulumba tatlılarını unutturacak kadar hafif, lezzetli tulumbalar üretiyor. Bu enfes tatlı, üzerine gelen kaymaklı dondurma ile daha hafif ve yaza uygun hale geliyor. Alibeyköy'e yolunuz düşerse bu mekânı mutlaka ziyaret edin.