Fotoğraflar: Alamy, Ingimage, iStock
Bağışıklık sisteminin en önemli destekçilerinden magnezyum... Peki hangi gıdalarda bulunuyor?
Uzmanların güçlü bir bağışıklık sistemi için altını çizdikleri minerallerden biri de magnezyum. Peki magnezyum hangi gıdalarda bulunuyor? İşte bu sorunun cevabı...
Ülkemizin de içinde bulunduğu küresel Corona virüs salgını karşısında, herkesin ortak kanısı şu: Elimizdeki en önemli silah, güçlü bir bağışıklık sistemi
Peki magnezyum hangi gıdalarda bulunuyor? İşte bu sorunun cevabı ve bol bol magnezyum tüketmenize yardımcı olacak nefis yemek tariflerimiz...
Çikolata tüketmek istemiyorsanız, çiğ kakao da tüketebilirsiniz. 1 yemek kaşığı çiğ kakao 40 miligram civarında magnezyuma sahip. Ve işte bol kakaolu tarifimiz...
Badem ve kaju en zengin magnezyum kaynaklarından. Bu kuruyemişlerin her ikisinin de 100 gramında 280 miligram civarı magnezyum bulunuyor. Bu kuruyemişleri elbette çiğ olarak kolayca tüketebilirsiniz ya da badem sütü de yapabilirsiniz.
Her zaman olmazsa olmazlarımız arasında başı çeken bakliyatlar, magnezyum söz konusu olduğunda da bizi yarı yolda bırakmıyor. Özellikle mercimek, nohut, soya fasulyesi daha da zengin magnezyum kaynakları. 100 gram haşlanmış mercimekte 36 miligram magnezyum var. O halde gelsin nefis mercimekli tarifimiz...
Chia, keten tohumu, kabak çekirdği gibi tohumlar da çok güçlü magnezyum kaynaklarından. Özellikle her yerde bulunabilecek kabak çekirdeğinin 100 gramı 262 miligram magnezyuma sahip. Günde 1 avuç çekirdeği eksik etmeyin.
Bu tahılların yanı sıra karabuğday ve kinoa gibi taneler de magnezyum yönünden zengin maddeler. Örneğin 100 gram karabuğdayda 250 miligram, 100 gram kinoada 190 miligram magnezyum bulunuyor. Aşağıdaki tarifimizi dilediğinizi kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Muz denince aklımıza genelde potasyum geliyor ama bu meyve magnezyum açısından da oldukça zengin. 1 adet büyük boy muzda 37 miligram muz bulunuyor. Bu leziz meyveyi zamanı geçmeden bol bol tüketmek için bir tarif isterseniz o da aşağıda...
Yoğurt her zaman altı çizilen olmazsa olmaz gıdalardan. 1 su bardağı kadar sade yoğurtta 30 miligrama yakın magnezyum var. Her yemekte bir kase ev yapımı doğal yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin.