Artan yemekleri israf etmeyin farklı lezzetlere dönüştürün
Evde yapılan yemekler her zaman günü gününe tüketilemiyor ya da artabiliyor. Böyle zamanlarda soğuyup ısınan yemeğin keyif vermediğini düşünen ama yemeğini de israf etmek istemeyenlerdenseniz sizin için muhteşem bir haberimiz var: Bu listedeki tariflerin hepsi başka yemeklerin dönüştürülmesiyle elde edilen lezzetler. Yemekten börek, pilavdan salata yapabileceğiniz parlak fikirlerimiz aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor israfsız günler diliyoruz.
Pilavdan kadınbudu köfte tarifi
Kadınbudu köfte sofralarımızın en şahsına münhasır ve en sevilen yemeklerinden. Hem sıcak hem de soğuk tüketilebildiği için oldukça da pratik bir lezzet olan kadınbudu köfteyi, bir gün önceden artan pilavınızı kullanarak kolayca hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem artan pilavınızı değerlendirmenizi sağlayacak hem de sofranıza farklı bir yemek koymanıza yardımcı olacak pilavdan kadınbudu köfte tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
Patlıcan yemeğinden börek tarifi
Patlıcan çok sevilen ve hem yemeklere hem böreklere çok yakışan bir sebze. Bu tarifimizde bu iki senaryoyu birleştirdik ve patlıcan yemeğini kullanarak börek yaptık. Çok da güzel oldu. Size de denemenizi tavsiye ediyor ve hızla tarifimize geçiyoruz. Şimdiden elinize sağlık…
Pilavdan pirinçli yoğurt çorbası tarifi
Yayla çorbası diye de bilinen pirinçli yoğurt çorbası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden. En azından biz bu çorbayı sevmeyen kimseyle karşılaşmadığımızı söyleyebiliriz. Peki hem bu leziz çorbayı sofranıza taşımaya hem de dünden kalan pirinç pilavınızı değerlendirmeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’ ise tarifimiz geliyor. Afiyet olsun…
Bayat ekmek köftesi tarifi
Bayat ekmek köftesi, et veya kıyma kullanmadan hazırlayabileceğiniz harika bir lezzet. Çeşitli baharatlar ve rendelenmiş kaşar peyniriyle de lezzetini katlayan bu nefis yemek vejetaryenlerin de çok seveceği bir alternatif. Lafı fazla uzatmadan, karşınızda bayat ekmek köftesi tarifi... Haydi mutfağa!
Patates yemeğinden börek tarifi
Patates çorbadan yemeğe soframızın her alanında kendine yer bulabilen, fakat buna rağmen tevazuundan zerre kaybetmeyen muhteşem bir sebze. Tabii böreği de ayrı bir güzel oluyor. Genelde patatesli börek için patatesi ayrıca hazırlamak gerekir ama bizim size çok daha pratik bir fikrimiz var. Dün akşamdan kalan patates yemeği! Hele bir de bu yemek kıymalı ya da tavuklu olursa böreğiniz daha da tatlanacaktır. Ağzınız sulanmaya başladıysa hemen tarifimize geçelim…
Yeşil mercimek yemeğinden bulgur pilavı tarifi
Bulgur pilavını sevmeyen olabileceğine inanmıyoruz ama özellikle yeşil mercimekli bulgur pilavına hayır demek gerçekten çok zor. Genelde pilav için mercimek ayrıca haşlanır ancak dilerseniz artan mercimek yemeğiyle de çok pratik bir pilav yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yemeğin suyunu süzüp tanelerini ayırmak. O halde gelsin tarifimiz…
Artan zeytinlerle poğaça tarifi
Akdeniz tipi beslenmenin en önemli unsuru olan zeytin özellikle kahvaltılarımızda büyük yer tutuyor. Zaman zaman buzdolabında unuttuğumuz, eskidiği için yumuşayan ya da kuruyan zeytinler de hepimizin hayatının bir gerçeği. Böyle durumlarda yapılabilecek en iyi şey, bu zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp robottan geçirdikten sonra açma ya da poğaça gibi enfes hamur işlerinde kullanmak. Biz bu tarifimizde zeytinli poğaça yaptık ama enfes zeytinli açma tarifimizi de Hürriyet Lezizz’de bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Artan makarnadan salata tarifi
Makarna, mayonez, yoğurt ve garnitürün buluşması ile hazırlanan makarna salatası, en sevilen lezzetlerden biri. Makarnanın önceden haşlanıp soğutulması ile hazırlanan bu nefis salatayı isterseniz artan makarnanızla da kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Artan makarnayı yoğurtla karıştırıp garnitür ve mayonez gibi malzemeler ekleyin ve makarna salatanız hazır! Afiyet olsun...
Bulgur pilavından salata tarifi
Bulgur evlerimizde mutlaka tüketilmesi gereken çok besleyici bir gıda. Bulguru genelde pilav olarak tüketiyoruz ama salatalara da çok yakışıyor. Peki artan bulgur pilavınızı kullanarak nefis bir salata yapmaya ne dersiniz? Bir tür kısır olarak nitelendirebileceğimiz bu pilavı salçalı pilavla yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun...
Tavuk yemeğinden börek tarifi
Böreklerin kahvaltıdan akşam yemeğine sofralar her zaman yeri vardır. Tavuklu ve peynirli böreğin ise yeri farklıdır. Bunun içinde tavuk etini ayrıca hazırlamak gerekir. Fakat akşamdan artan tavuk etinizi kullanarak daha pratik hale getirebilirsiniz. Harika bir lezzet sizi bekliyor. İşte tarifimiz... Şimdiden afiyet olsun...
Artan etten beğendili tas kebabı tarifi
Tas kebabı, mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biri. Daha çok patates püresi ile servis edilen bu nefis lezzetközlenmiş patlıcanla da ayrı bir güzel oluyor. Ayrıca önceki akşamdan kalan etinizi de kullanarak daha pratik hale getirebilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan, işte tarifi... Afiyet olsun...