Arap mutfağının ünlü lezzetini çok sevdiler! Günde 200 adet tüketiliyor
Orta Doğunun vazgeçilmez lezzeti olan falafel, Türkiyede öncelikli olarak vejetaryenler tarafından keşfedilerek, hayvansal ürün tüketmeyenlerin ilgi odağı oldu.
Adanada da özellikle Suriyeli sığınmacıların yaşadığı bölgelerde satılan falafel, yerel halk tarafından da beğenilerek tüketilmeye başlandı.
’İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ’
Seyhan ilçesinde göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı, bu nedenle Küçük Suriye olarak adlandırılan Kocavezir Mahallesinde 3 yıldır falafel dükkanı işleten Abdülgani Davvara (25), falafelin Arap kültürü için simge bir yemek olduğunu ve yıllardan beri sevilerek tüketildiğini söyledi.
İşlerinin iyi olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını belirten Davvara, "Adanalılar da yoğun ilgi gösterdiler. Et köftesine çok benzetiyorlar.
Falafel yemeğini oturduğu mahalleye Suriyeliler geldikten sonra duyduğunu ve daha öncesinde hiç tatmadığını dile getiren Leyla Yılmaz (58) ise bir Adanalı olarak falafelin damak tadına uyduğunu ve neredeyse her gün bir dürüm yediğini anlattı.