Fotoğraflar: Alamy
'Anne çorbası gibi' çorbalar yapmanın sırrını açıklıyoruz
Her yemeğe lezzet katan ipuçları olduğu gibi çorbalarınızı da kıvamında yapmanız ve lezzetini artırmanız için bilmeniz gereken mutfak sırları var. İşte 13 adımda lezzetli çorba yapmanın sırları...
Kış günlerinin aranan lezzetlerinden olan çorba, hem yemek öncesi hem de sabah kahvaltılarında içilebilmesi ile vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Lezzetli çorbalar pişirmenin yolu ise tariflerin doğru uygulanması, kıvamın tutturulması ve malzemelerin taze olmasından geçiyor. Dünya mutfaklarında da önemli yer tutan çorbanın pek çok çeşidi mevcut.
Çorbalarınıza eklediğiniz suyun sıcak olmasına özen gösterin. Bunun yanında çorbanızı yaparken kısık ateşte pişirmek de önemli bir detaydır.
Bazen çorbada tuzu fazla kaçırabilirsiniz. Bu durumda hemen bir patatesi soyarak dörde bölün ve çorbaya ilave edin. Patatesler çorba içinde yumuşadığında çorbanın fazla tuzunu da çeker.
Domates çorbası en sevilen çorbalardandır. Bu çorbayı yaparken domates püresi ve et ya da tavuk suyu kullanarak çorbanızı farklı bir lezzette sunabilirsiniz.