"Akşama ne pişirsem?" diyorsanız ilkbahara uygun tariflerimizi deneyin
Akşam yemeği hazırlıkları sizde de başladı mı? Öyleyse "Yine ne pişirsem?" diye düşünmeye de başlamışsınızdır. Kara kara düşüneceğinize hazırladığımız menüye bir göz atmaya ne dersiniz? İlkbahar lezzetlerini de sofranıza taşımanızı sağlayacak günün menüsü aşağıda...
Pancar içeriği vitamin ve mineraller sayesinde saçlardan kemiklere, bağışıklıktan kanserle savaşa her alanda etkili bir sebze. Ancak pancarın bu özelliklerinden faydalanabilmek için pancarı 15 dakikadan fazla pişirmemek gerekiyor. Pancarın sağlığını tamamen içinde barındıran, bol sebzeli, çok besleyici bir pancar çorbasına ne dersiniz? İşte tarifi...
Çalışan insanların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tavuğu hep aynı tariflerle yemekten sıkılmadınız mı? “Evet” dediğinizi duyar gibiyiz. O halde gelsin sizin için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Köri sosuyla harmanlanmış enfes tavukların tarifi, denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Bahar kapıları gümbür gümbür çalarken, tezgahlar da yeşillenmeye başladı. Mevsimin ilk habercilerinden biri enfes taze bakla olsa gerek. Dereotu, yoğurt ve taze sarımsakla birlikte servis edilen ve lezzetine doyum olmayan zeytinyağlı taze bakla tarifi hemen aşağıda…
Makarna herkesin en sevdiği yemeklerin başında geliyor. Siz de hep aynı tariflerle makarna yemekten sıkıldıysanız makarnanızı farklı lezzetlerle birleştirmeye ne dersiniz? Örneğin ıspanak ve pesto sosuyla kolay fakat etkileyici bir makarna hazırlayabilirsiniz. Arzu ederseniz makarnadan ıspanağı çıkarın, arzu ederseniz peynir de ekleyin. Hepsi sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Panna cotta bir İtalyan tatlısıdır. İçinde sos kısmı haricinde un olmadığı için glutensiz beslenenlerin de zevkle tüketebileceği panna cotta’yı biz bugün çilek sosuyla lezzetlendirdik. Arzu ederseniz sade de tüketebileceğiniz panna cotta’nın sosunu başka meyvelerle de yapabilirsiniz. Ancak özellikle orman meyveleriyle yapıldığında çok nefis olduğunu söylemeden geçmeyelim.