Adanalılar Şalgamcı Abla'nın şalgamından vazgeçemiyor
Adana’da, çocukluk yıllarından bu yana şalgam üretip, satarak geçimini sağlayan Nesrin Hitay’ın ürettiği şalgam, yoğun ilgi görüyor. Hitay, şehirde ‘Şalgamcı Abla’ olarak da tanınıyor.
Babasının merkez Seyhan ilçesi Çakmak Caddesindeki iş yerinde 35 yıldır, şalgam üretip, satışını yapan Nesrin Hitay, işletmesindeki çalışanların tamamı kadın.
Şalgamın özellikle Adana için önemli bir tat olduğunu hatırlatan Hitay, "Ekip olarak 15 günde bir toplanıyoruz, hem eğlenip hem de çalışıyoruz. Havuçlarımızı temizleyip el yapımı şalgamımız için ilk adımları attıktan sonra, maya, tuz ve su ile birleştirerek katkı maddesi koymadan şalgamımızı üretiyoruz. Burada bir kadın dayanışması da var. Kadınların elinin değdiği yerde lezzet ve temizlik de olur" dedi.
Hitay, "Adanalı beni tanıyor ve seviyor. El yapımı şalgam yaptığımı bildikleri için talepleri de yoğun oluyor. Şalgamın bardağını 1,5 TL’den satıyoruz ve Türkiye’nin her yerine de kargoyla gönderiyoruz" diye konuştu.