4 İncisiyle Öne Çıkan 3 Balık Restoranı
Bu restoranlar, deniz ürünlerinin en leziz örneklerini sunuyor!
Aqua
Four Seasons Bosphorus AQUA, menüsüyle İstanbul’un önde gelen deniz ürünleri restoranları arasında. Dünyaca ünlü Gillardeau istridyeleri her gün Fransa’dan taze geliyor. Sushi çeşitleri, kalamar ve biberiyeli risotto, palamut crudo, ıstakoz ravioli gibi başlangıçların yanı sıra dülger yahnisi, közlenmiş patlıcanlı barbekü orkinos gibi ana yemekler otelin excutive chef’i Savaş Aydemir ve başarılı mutfak ekibi tarafından hazırlanıyor. Mevsiminde tezgâhtan seçilen boğaz balıkları da tercihe göre pişiriliyor. Haftanın üç günü canlı müzik de var. Beşiktaş’ta.
Kıyı Balık
Sarıyer’de bulunan Kıyı, “iyi balık, iyi meze, iyi servis” özelliklerini kapılarını açtığı 1966’dan bu yana yitirmeyen balık restoranlarının başında gelir. Bu başarının altında kullandıkları malzemelerin kalitesi kadar, yıllardır yemeklerin aynı ustalar tarafından hazırlanması yatıyor. Her zaman özenli, temiz ve şık olan Kıyı’nın en önemli artılarından biri de sahibi Yorgi Sabuncu’nun her zaman işinin başında olması. Tarama, fasulye pilaki, fırında ayva tatlısı gibi klasikleri, tüm balık çeşitlerini pişirmedeki yetkinliğiyle Kıyı İstanbul yemek kültürünün en önemli temsilcileri arasındadır.
Ringa
Kuruçeşme sahilde denizin hemen kıyısında Oligark İstanbul kompleksinin içinde yer alan Ringa, zarif ve sade şık bir deniz ürünü restoranı. Fava, avokadolu peynir, ekşi soslu kısır sarma, mango soslu kılıç tartar, zencefilli çiğ barbun, deniz ürünlü paella, gemici usulü güveç, börülceli deniz tarağı, şarap soslu kydonia gibi yaratıcı mezeleri ara sıcakları ve ana yemekleri olsa da tabaklar paylaşımlık ortaya geliyor. Samimi, içten ortamıyla klasik bir balıkçı ruhunu yansıtan, mekânın servis ve sunum da çok başarılı. Bu uyumda deneyimli işletmecilerinin de payı büyük.