GeriMutfak Tüyoları FESENJAN TARİFİ: Fesenjan nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte İran mutfağından fesenjan yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

FESENJAN TARİFİ: Fesenjan nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte İran mutfağından fesenjan yapımı ve püf noktaları

FESENJAN TARİFİ: Fesenjan nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte İran mutfağından fesenjan yapımı ve püf noktaları

Fesenjan, İran mutfağının meşhur lezzetlerinden. Tavuk ve ördek eti ile yapılabilen bu leziz yemekte başrolde ceviz, soğan ve nar salçası yer alıyor. Malzemelerin karıştırılarak üzerine tavuk veya ördek eti ilave edilmesi ile yapılan bu yemek farklı bir şeyler denemek isteyenler için güzel bir alternatif. Peki fesenjan nasıl yapılır? İşte fesenjan tarifi ve malzemeleri...

İran mutfağı kendine özgü lezzetleriyle dikkat çekiyor. Fars mutfağından izler taşıyan İran et yemeklerinin tadı ayrı güzel. Fesenjan tarifi de bunlardan biri. Tercihe göre tavuk ya da ördek etile hazırlanabiliyor. Denemek isterseniz, fesenjan tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

FESENJAN TARİFİ:

MALZEMELER:

1 kilogram tavuk eti
2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı nar suyu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Karabiber
Tuz

FESENJAN NASIL YAPILIR?

Zeytinyağını tencerede kızdırın.

Tavuk etini zeytinyağında kavurun.

Üzerine karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

Et hazır olunca bir tabağa alın.

Ardından tekrar zeytinyağını tencerede kızdırın.

Küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurun.

Üzerine ceviz ilave edip kavurmaya devam edin. Bu sırada tercihe göre tarçın da ekleyebilirsiniz.

Daha sonra nar ekşisi ve nar suyunu da tencereye ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Son olarak tavukları da ekleyip 45 dakika kadar pişirin.

Tercihe göre basmati pilavla servis edilebilir.

Afiyet olsun...

False