Evde tavuk tantuni nasıl yapılır? Orijinal tavuk tantuni tarifi ve malzemeleri
Ülkemizde sevilen sokak lezzetlerinden olan tantuniyi Mersinli ustaların ellerinden yemek gibisi yoktur. Genellikle etle yapılan tantuni bilinirken, son zamanlarda alternatif bir tat olarak tavuk tantuni de hem kolay yapımı hem de daha hafif tadımıyla dikkat çekiyor. Siz de evinizde tavuk tantuni yapmaya karar verdiyseniz, işte ev yapımı kolay tantuni malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları…
Mersin yöresine ait bir lezzet olan tantuninin evde yapımı da son zamanlarda en çok araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Genellikle etle yapılan tantuni, tavukla da çok lezzetli oluyor.
Peki evde tavuk tantuni nasıl yapılır? İşte, tavuk tantuni tarifi ve malzemeleri aşağıda…
Tavuk Tantuni Malzemeleri
- 3 adet tavuk göğsü
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Lavaş ekmeği
- İç malzemesi için:
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 domates
- Maydanoz
- Tuz
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede haşlayın.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın.
Domatesleri de küp küp doğrayın.
Haşladığınız tavukları süzüp suyunu kenara alın.
Etleri geniş bir tavaya aktarıp üzerine zeytinyağını ilave edin.
Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun.
Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın.
Yağladığınız lavaşların üzerine domatesleri ve soğanları yayın.
Etleri de soğanların üzerine yerleştirip dürüm yapın. Afiyet olsun.
Tantuninizi taze ekmek arasında da servis edebilirsiniz.
Tavuk Tantuni Baharatları Nelerdir?
Genellikle kimyon ve karabiber tavuk tantuninin olmazsa olmaz baharatıdır. Ancak acı sevenler gerek pişirme esnasında gerekse tavuk tantuniyi yerken kırmızı toz biber veya pul biber tercih edebilirler. Ayrıca tavuk yemeklerine çok yakışan kajun baharatı da isteğe göre kullanılabilir.