GeriMutfak Tüyoları Biryan nedir, nasıl yapılır? Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biryan nedir, nasıl yapılır? Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi

Biryan nedir, nasıl yapılır? Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi

Biryan nasıl yapılır? Biryan yani kuyu kebabı Türk mutfağının en tanınmış yemekleri arasında yer alıyor. Eti özel kuyularda pişirilen gerek tadı gerekse görüşünü ile ilgi gören bu lezzeti sofralarında farklılık arayanların mutlaka denemesi gerekiyor. Dünyada da girerek yayılan büryan kebabını misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. İşte, Türk mutfağının en tanınmış lezzeti olan biryan kebabı tarifi ve malzeme listesini bir araya getirdik.

Et yemekleri arasında yer alan ve Türkiye’nin dört bir yanında bilinen Biryan, kuyu kebabı olarak da adlandırılıyor. Zehmetli ve meşaketli yemeklerden olan biryan et yemeğinin en sevilen tatlarından.  Özel yapılan kuyularda ateşte yaklaşık 1 buçuk 2 saatte pişirilen büryan kebabı kuzu eti ile pişiriliyor. İşte, biryan tarifi ve yapılışı.

Yapımı için malzemeler

Kişi sayısına göre birkaç adet bütün kuzu

Biryan (Kuyu) kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Biryan kebabı için tuğladan örülmüş 1-1,5 metre derinliğinde ve 3-5 kuzunun sığabileceği genişlikte bir kuyuya ihtiyaç var.

Kuyunun tabanına odunları döşeyip is çıkmayacak şekilde yakın.

Kuyunun duvarlarına çengelleri takın.

Köz haline gelen ateşin üzerine boş bir tava ya da tepsi yerleştirin.

Kuzuları tamamen temizleyip parçalamadan çengellere takın.

Kuyunun ağzını tahta bir kapakla kapatıp kapağın etrafını çamurla hava almayacak şekilde sıvayın.

Bu şekilde iki saat pişen kuzuları parçalayıp servis edin.

Kuzuların altına yerleştirdiğiniz tepside biriken yağlı et suyuyla pilav yapıp etinizin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

False