Birkaç malzeme ile kolayca hazırlanıyor! Yemeklerinizin yanına çok yakışacak havuç tarator tarifi...
Havuç tarator, az malzeme ile bol lezzet sunan nefis bir meze. Sadece birkaç malzeme ile basitçe hazırlanıyor. Üzerine de eklenen cevizle de tadına doyum olmuyor. Sofranızda yer vermek isterseniz, havuç tarator tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Havuç tarator, leziz ve bir o kadar da pratik bir meze. Özellikle de et yemeklerinin yanında nefis bir eşlikçi. Üzerine kavrulmuş ceviz ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz. İşte hem nefis hem de pratik havuç tarator tarifi...
MALZEMELER:
5 adet havuç
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 adet ceviz
Tuz
HAVUÇ TARATOR NASIL YAPILIR?
Havuçları güzelce temizleyin ve rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya alın ve havucu ekleyip soteleyin.
Havuçlar kavurulunca soğuması için kenara alın.
Geniş bir kasede yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın.
Üzerine de soğuyan havuçları ilave edip harmanlayın.
Mezeyi servis tabağına alın.
Üzerini de iri parça halinde çekilmiş cevizle süsleyip servis edin.
Afiyet olsun...