Beyin salatası nasıl yapılır? İşte beyin söğüş tarifi ve malzemeleri
Beyin salatasını sevenler kadar sevmeyenler de bulunuyor. Sirke, limon ve zeytinyağı ile hazırlanan söğüş beyin salata en pratik sakatat tarifleri arasında. Ancak bu lezzeti yaparken, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, beyin salatası nasıl yapılır? Beyin salatası malzemeleri nelerdir? İşte, beyin söğüş tarifi ve püf noktalarını sizler için derledik.
Beyin söğüş, sakatat tutkunlarının en sevdiği lezzetlerden biri. Kuralına uygun bir şekilde haşlanan beyin, maydanoz, zeytinyağı ve sirkeli sosla buluşuyor, tadına doyum olmayan sakatat tarifi ortaya çıkıyor. Peki, beyin söğüş nasıl yapılır? İşte, adım adım beyin söğüş tarifi…
Beyin söğüş için malzemeler
• 3 kuzu beyni
• 1 limon
• 1 yemek kaşığı sirke
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz• Kırmızı pul biber
• Maydanoz
beyin söğüş nasıl yapılır?
Pratik salata tarifleri arasında özel bir yere sahip. Beyinleri kaynayan sirkeli, tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp, ılınınca üzerindeki zarı temizleyip doğrayın. Servis tabağına alın.Zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi bir kasede karıştırıp beyinlerin üzerine dökün. Pul biber serpiştirin. Maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.