GeriTatli Kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi

Toz şekerli şerbet karışımında yumuşayana kadar pişen ve ceviz eşliğinde servis edilen lezzetli kabak tatlısı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

2 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker


Üzeri için;

Ceviz içi

Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. İlk olarak kabağı ortadan ikiye bölün ve kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçak yardımıyla sıyırarak çıkartın.
  2. Ardından kabağın kabuklarını ve yeşil kısımlarını bir bıçak yardımı ile soyun.
  3. İyice temizlenen kabakları orta boy büyüklükte dilimlere ayırın. 
  4. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’v ta yer alan tencerenin içine dilimlenen kabakları ve şekeri ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp 4 saat bekletin.
  6. Suyunu salan kabakları Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta 50 dakika pişirin.
  7. Pişen kabak tatlısını bir borcama alın ve soğuduktan sonra üzerini ceviz ile süsleyin.
  8. Kabak tatlınız hazır.
  9. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde tatlınızı servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.