Son Güncelleme:
Kabak tatlısı tarifi
Toz şekerli şerbet karışımında yumuşayana kadar pişen ve ceviz eşliğinde servis edilen lezzetli kabak tatlısı…
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
2 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Ceviz içi
Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak kabağı ortadan ikiye bölün ve kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçak yardımıyla sıyırarak çıkartın.
- Ardından kabağın kabuklarını ve yeşil kısımlarını bir bıçak yardımı ile soyun.
- İyice temizlenen kabakları orta boy büyüklükte dilimlere ayırın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’v ta yer alan tencerenin içine dilimlenen kabakları ve şekeri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp 4 saat bekletin.
- Suyunu salan kabakları Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta 50 dakika pişirin.
- Pişen kabak tatlısını bir borcama alın ve soğuduktan sonra üzerini ceviz ile süsleyin.
- Kabak tatlınız hazır.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde tatlınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.