GeriSebze Yemekleri Zeytinyağlı pırasa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı pırasa tarifi

Zeytinyağlı pırasa tarifi

Kış sebzelerinin vazgeçilmezlerinden olan, içerisinde bol miktarda lif bulunduran zeytinyağlı pırasa tarifini sizin için derledik.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

4 adet pırasa
1 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 tepeleme çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu
 

Sunum için;

Limon dilimleri

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

Zeytinyağlı pırasa tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Pırasaları temizleyip yeşil kısımlarını atın.
  2. Uzunlamasına baklava dilimleri gibi, üç parmak eninde bir bıçak yardımı ile doğrayın.
  3. Havuç’un kabuklarını temizleyip, yıkayın ve dilimleyin.
  4. Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ün haznesine pırasa, havuç, pirinç, limon suyu, tuz ve suyu ekleyip birbirine harmanlayın
  5. Ardından Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ü buhar destekli pişirme moduna alıp 30 dakika pişirin.
  6. Pişen zeytinyağlı pırasanız oda sıcaklığına geldiğinde Arçelik No Frost Buzdolabında 1 saat soğutun.
  7. Zeytinyağlı pırasanız hazır.
  8. Limon dilimleri eşliğinde zeytinyağlı pırasanızı servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.