Son Güncelleme:
Zeytinyağlı pırasa tarifi
Kış sebzelerinin vazgeçilmezlerinden olan, içerisinde bol miktarda lif bulunduran zeytinyağlı pırasa tarifini sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
4 adet pırasa
1 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 tepeleme çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Sunum için;
Limon dilimleri
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz
· Arçelik No Frost Buzdolabı
Zeytinyağlı pırasa tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Pırasaları temizleyip yeşil kısımlarını atın.
- Uzunlamasına baklava dilimleri gibi, üç parmak eninde bir bıçak yardımı ile doğrayın.
- Havuç’un kabuklarını temizleyip, yıkayın ve dilimleyin.
- Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ün haznesine pırasa, havuç, pirinç, limon suyu, tuz ve suyu ekleyip birbirine harmanlayın
- Ardından Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ü buhar destekli pişirme moduna alıp 30 dakika pişirin.
- Pişen zeytinyağlı pırasanız oda sıcaklığına geldiğinde Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 1 saat soğutun.
- Zeytinyağlı pırasanız hazır.
- Limon dilimleri eşliğinde zeytinyağlı pırasanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.