GeriSebze Yemekleri Karnabahar graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar graten tarifi

Karnabahar graten tarifi

Karnabaharların sos ve kaşar peynir ile buluşmuş haline bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

Yoğurt için;

 

1,5 litre süt
2 yemek kaşığı yogurt
 

Graten için;

 

1 orta boy karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 litre su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım su bardağı un
Üzeri için;

Rendelenmiş taze kaşar peyniri

Kullanılan ürünler;

 

·       Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

·       Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

·       Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

Karnabahar graten tarifi Nasıl yapılır?

 Tarif:

 

  1. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi‘nin içine metal kabı yerleştirin.
  2. Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
  3. Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
  4. Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
  6. Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesinin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı 12 saat dinlendirin.
  7. Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın.
  8. Arçelik No Frost Buzdolabı'nda yer alan tencerenin içine karnabahar parçaları su ve tuzu ekleyip hafif diri kalacak şekilde karnabaharları haşlayın.
  9. Sosu için; Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti 'nin içine süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, tuz, karabiber, kimyon ve unu ekleyip iyice karıştırın.
  10. Yağladığınız borcamın içine karnabaharları dizip, üzerine hazırladığınız sosu ilave edin.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın 'da 30 dakika pişirin.  
  12. Karnabaharların üzeri kızarınca borcamı Arçelik A Fry Ankastre Fırın 'dan çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini borcamın her yerine serpiştirin ve kaşarlar eriyene kadar 5 dakika daha pişirin.
  13. Karnabahar graten yemeğiniz hazır.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.