Karnabahar graten tarifi
Karnabaharların sos ve kaşar peynir ile buluşmuş haline bayılacaksınız!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Yoğurt için;
1,5 litre süt
2 yemek kaşığı yogurt
Graten için;
1 orta boy karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 litre su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım su bardağı un
Üzeri için;
Rendelenmiş taze kaşar peyniri
Kullanılan ürünler;
· Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
· Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti
· Arçelik A Fry Ankastre Fırın
Karnabahar graten tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı 12 saat dinlendirin.
- Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın.
- Arçelik No Frost Buzdolabı'nda yer alan tencerenin içine karnabahar parçaları su ve tuzu ekleyip hafif diri kalacak şekilde karnabaharları haşlayın.
- Sosu için; Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti 'nin içine süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, tuz, karabiber, kimyon ve unu ekleyip iyice karıştırın.
- Yağladığınız borcamın içine karnabaharları dizip, üzerine hazırladığınız sosu ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın 'da 30 dakika pişirin.
- Karnabaharların üzeri kızarınca borcamı Arçelik A Fry Ankastre Fırın 'dan çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini borcamın her yerine serpiştirin ve kaşarlar eriyene kadar 5 dakika daha pişirin.
- Karnabahar graten yemeğiniz hazır.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.