Son Güncelleme:
Izgara Sebze Tarifi
Yaz aylarında tazecik mevsim sebzelerinin hafifliğini sofralarınıza taşıyacak nefis ızgara sebze tarifimiz var!
Yapımı için malzemeler
- 1 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet domates
- 6 adet kuşkonmaz
- 1 adet yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Izgara Sebze Tarifi Nasıl yapılır?
- Kuşkonmazları yıkayıp saplarını koparın.
- Kabakları dilimleyin.
- Sarımsak başını ortadan ikiye kesin.
- Derin bir kase içerisine; kabak, havuç, domates, kuşkonmaz, yeşil biber, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi alıp karıştırın.
- Sebzelerin üzerine taze biberiyeleri de ekleyip 10-15 dakika bekletin.
- Bu sırada Arçelik Ankastre Ocak’ta demir döküm tavanızı ısıtmaya başlayın.
- Sebzeleri ısınan tavada pişirmeye başlayın.
- Közlenen taraflarını çevire çevire Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
- Izgara sebzelerinizi ister servis tabağınıza isterseniz de döküm tavanızda servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik