GeriSağlıklı Yemekler Izgara Sebze Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Izgara Sebze Tarifi

Izgara Sebze Tarifi

Yaz aylarında tazecik mevsim sebzelerinin hafifliğini sofralarınıza taşıyacak nefis ızgara sebze tarifimiz var!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 6 adet kuşkonmaz
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak

Izgara Sebze Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Kuşkonmazları yıkayıp saplarını koparın.
  2. Kabakları dilimleyin.
  3. Sarımsak başını ortadan ikiye kesin.
  4. Derin bir kase içerisine; kabak, havuç, domates, kuşkonmaz, yeşil biber, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi alıp karıştırın.
  5. Sebzelerin üzerine taze biberiyeleri de ekleyip 10-15 dakika bekletin.
  6. Bu sırada Arçelik Ankastre Ocak’ta demir döküm tavanızı ısıtmaya başlayın.
  7. Sebzeleri ısınan tavada pişirmeye başlayın.
  8. Közlenen taraflarını çevire çevire Arçelik Ankastre Ocak’ta pişirin.
  9. Izgara sebzelerinizi ister servis tabağınıza isterseniz de döküm tavanızda servis edin.

Afiyet olsun!

 

Sponsorlu İçerik