Son Güncelleme:
Sebzeli bulgur pilavı tarifi
Et yemeklerinin tamamlayıcısı bulgur pilavını sebzeler ile harmanlayıp, daha zengin bir hale getirdik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 1 su bardağı kalın bulgur
· 1 adet soğan
· 1 adet havuç
· 1 su bardağı haşlanmış bezelye
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2,5 su bardağı sıcak su
· 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
· Maydanoz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
Sebzeli bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Havucu ise küp küp kesin.
- Arçelik Ankastre Ocakv ‘ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını koyup kızdırın.
- Ardından soğan, havuç ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip biraz kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulguru içine ekleyip karıştırın.
- En son su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Hazır olan sebzeli bulgur pilavınızın üzerine, maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik