GeriPilav ve Makarna Sebzeli bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Et yemeklerinin tamamlayıcısı bulgur pilavını sebzeler ile harmanlayıp, daha zengin bir hale getirdik.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         1 su bardağı kalın bulgur

·         1 adet soğan

·         1 adet havuç

·         1 su bardağı haşlanmış bezelye

·         5 yemek kaşığı zeytinyağı

·         2,5 su bardağı sıcak su

·         1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

·         Maydanoz

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

 

 

Sebzeli bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  2. Havucu ise küp küp kesin.
  3. Arçelik Ankastre Ocakv ‘ta yer alan tencerenin içine zeytinyağını koyup kızdırın.
  4. Ardından soğan, havuç ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip biraz kavurun.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru içine ekleyip karıştırın.
  6. En son su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Hazır olan sebzeli bulgur pilavınızın üzerine, maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik