GeriHamur İşi Taleggio Mantarlı Pizza Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taleggio Mantarlı Pizza Tarifi

Taleggio Mantarlı Pizza Tarifi

Domates sosu, eritilmiş mozzarella ve keskin Taleggio peyniri ile yapılan en lezzetli ve peynirli mantarlı pizza...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Pizza hamuru için;

·         4 su bardağı un

·         2 çay kaşığı kuru maya

·         1 su bardağı su

·         1 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 tutam tuz

·         1 çay kaşığı şeker

İç malzeme için;

·         4 su bardağı dilimlenmiş krimini mantarı

·         1 diş sarımsak (ezilmiş)

·         1 tutam taze kekik

·         1 çay kaşığı kurutulmuş kekik

·         85 g domates püresi

·         1 top taze mozzarella peyniri

·         3/4 bardak taleggio peyniri küp şeklinde kesilmiş

·         2 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 çay kaşığı tuz

·         Bir tutam mısır unu

·         1 çay kaşığı zeytinyağı

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·         Arçelik Ankastre Fırın

·         Arçelik Ankastre Ocak

·         Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi

Taleggio Mantarlı Pizza Tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Pizza hamuru için, bir kaseye maya, su ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.
  2. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine un, tuz, zeytinyağı ve mayalı karışımı koyup hamur oluşana kadar 10 dakika çalıştırın.
  3. Hazır olan hamuru bir top haline getirin ve kaseye koyun.
  4. Hamurun üstünü az miktarda zeytinyağı ile ovun ve üzerini streç film ile kapatıp 3 saat dinlendirin.
  5. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
  6. Ardından içine dilimlenmiş mantarlar, kekik, sarımsak ve tuzu ekleyip soteleyin.
  7. Tezgahı biraz unlayın. Hamuru ikiye bölün ve pizza tepsinize sığacak şekilde incecik açın.
  8. Fırın tepsisinin içine biraz mısır unu serpip, hamuru üzerine yerleştirin.
  9. Domates püresinin içine kekik, bir tutam tuz, 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
  10. Domatesli karışımı hamurun üzerine yayın, ardından mozzarella, pişmiş mantarlar ve taleggio peynirini ekleyin.
  11. Önceden ısıtılmış 260 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da peynirler eriyene kadar 15 dakika pişirin.
  12. Dilimlere ayırmadan önce pizzayı birkaç dakika bekletin.
  13. Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ’nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde pizzanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.