Son Güncelleme:
Macar Gulaş Tarifi
Geleneksel Türk yemeklerine benzerliğiyle bilinen Macar mutfağının en lezzetli yemeklerinden Macar Gulaş tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram dana kuşbaşı eti
- 400 g mantar
- 2 adet havuç
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- ½ çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un
- 4 adet defne yaprağı
- 800 ml su
Kullanılan malzemeler:
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici
Macar Gulaş Tarifi Nasıl yapılır?
- Dana kuşbaşı eti iri olarak doğrayın.
- Patatesleri iyice yıkayın.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik, mantarları da iri iri doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisinde tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın.
- Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Ardından kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip etler suyunu çekene kadar Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de kavurun ve suyunu ekleyin.
- Küçük bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu alıp pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici içerisine ekleyin.
- Patates, havuç, mantar ve defne yapraklarını da ilave edip Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna getirin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.
- Servis tabağınıza aldığınız gulaş yemeğinizin üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik