Fırında Tavuk Kalça Tarifi
Son dakika gelen misafirlere ya da ne yemek yapacağım diye düşünenlere pratik ve kolay bir tarifle geldik. Fırına vermeden hazırlayacağınız sosla tavuklar nefis pişecek!
Yapımı için malzemeler
- 5 adet tavuk kalça eti
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 3-4 dal taze biberiye
- 4-5 adet çeri domates
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Fırın
Fırında Tavuk Kalça Tarifi Nasıl yapılır?
Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
Tavuk kalçalarını iyice yıkayın ve sos kabında sos ile harmanlayıp yarım saat dinlendirin.
Yağlı kağıt serili Arçelik Ankastre Fırın tepsisine tavukları yerleştirin.
Kalan sosu da tavukların üzerine gezdirin.
Dilerseniz tavukları istediğiniz sebzelerle beraber de pişirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 35-40 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra taze biberiye ve domateslerle süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik