GeriÇorbalar Yoğurtlu kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi

En lezzetli sebzelerle yapılan sağlıklı yoğurtlu kabak çorbası...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        1 su bardağı ekşi yoğurt

·        2 adet kabak

·        1 adet soğan

·        1 adet patates

·        1 yemek kaşığı tereyağı

·        2 yemek kaşığı zeytinyağı

·        6-7 su bardağı sıcak su

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin;

·        Kıtır ekmek

·        Kırmızı pul biber

·        Dolmalık fıstık

Kullanılan ürünler;

·        Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi

·        Arçelik No Frost Buzdolabı

·        Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
  2. Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
  3. Ardından yoğurt butonuna basıp, ekşi modu seçip başlatın.
  4. Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
  5. 5 saat sonunda ekşi yoğurdunuz hazır.
  6. Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve  Arçelik No Frost Buzdolabında 12 saat dinlendirin.
  7. Ardından kabak, patates ve soğanın kabuklarını doğrayıp aynı boyda küp şeklinde kesin.
  8. Sebzeleri Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencereye ekleyin ve üzerine zeytinyağı, tereyağı ve tuzu ekleyin.
  9. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  10. Bu sırada sebzelerin renk almamasına özen gösterin.
  11. Sebzeler yumuşayınca üzerine 6-7 bardak kaynar su ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  12. Hazırladığınız ekşi yoğurdu geniş cam kasede bir kaşık yardımı ile çırpın ve kaynayan çorbadan azar azar ilave ederek yoğurdu ılıklaştırın.
  13. Ardından ılık yoğurdu çorbaya döküp karıştırın.
  14. Son olarak karabiberle tatlandırıp Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak tan alın.
  15. Yoğurtlu kabak çorbanız hazır.
  16. Yoğurtlu kabak çorbasının üzerini kıtır ekmek, kırmızı pul biber ve dolmalık fıstık ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik