Son Güncelleme:
Bulgur Çorbası Tarifi
Türk mutfağının popüler çeşitlerden biri olan bulgur çorbasını mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 adet soğan
· 1 diş sarımsak
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· 1 su bardağı bulgur
· 6 bardak su
· 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
· 2 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
· Maydanoz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici
Bulgur Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp, sarımsağı ise incecik kıyın.
- Bulguru sudan geçirip süzdürün.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ‘yi tencere moduna alıp, tereyağını eritin.
- Ardından soğan ve sarımsağı iyice soteleyin.
- Sotelenen soğanların üzerine domates salçasını ekleyin.
- Son olarak bulgur, su ve baharatları ekleyip 15 dakika pişirin.
- Hazır olan bulgur çorbanızın üzerine maydanoz serpiştirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.