GeriÇorbalar Bulgur Çorbası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgur Çorbası Tarifi

Bulgur Çorbası Tarifi

Türk mutfağının popüler çeşitlerden biri olan bulgur çorbasını mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         1 adet soğan

·         1 diş sarımsak

·         1 yemek kaşığı domates salçası

·         1 su bardağı bulgur

·         6 bardak su

·         1 çay kaşığı toz kırmızı biber

·         2 çay kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

·         Maydanoz

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici

Bulgur Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp, sarımsağı ise incecik kıyın.
  2. Bulguru sudan geçirip süzdürün.
  3. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ‘yi tencere moduna alıp, tereyağını eritin.
  4. Ardından soğan ve sarımsağı iyice soteleyin.
  5. Sotelenen soğanların üzerine domates salçasını ekleyin.
  6. Son olarak bulgur, su ve baharatları ekleyip 15 dakika pişirin.
  7. Hazır olan bulgur çorbanızın üzerine maydanoz serpiştirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.