Katı tavırlar şaşırtacak

Düşünceler derinleşirken istekler de artıyor. Fakat sabır ve sükunet içinde bulunmak için büyük bir baskı hissedilebilir.

Davetler, toplantılar ve büyük organizasyonların hayal edileceği bu dönem içinde arkadaşlıklar sorgulanıyor. Özellikle Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar arkadaşlarını ve dostlarını inceden inceye düşünebilir ve katı bir tavır içine girebilirler. Dostunuzu ve düşmanınızı ayırt ederken çok sert davranmayın.

Yeni çağı anlamak isteyenler

Yarını merak etmeyen var mı? Tabii ki, yok. Hepimiz merak ediyoruz. Yarın ne olacak? Öbür gün ve daha sonraki günler...

Hem de ne çeşit kültür ve bilgi birikimine sahip olursa olsun, yarın hakkında kesin bir ifade duyan herkes kulak kabartır. Duydukları üzerine akıl yürütür. Ve de duygularına danışır. İtibar etmese bile zihninin bir köşesinde soru işaretiyle dolaşır.

‘Yeni Çağ, Altın Çağ’ ya da ‘Kova Çağı’ şeklinde tanımlanan içine girdiğimiz yeni bin yıl üzerine anlatılanları, yazılanları duydukça insan daha da meraklanıyor. Bu merakı anlıyorum ve bana gelen bir mektubu aynen aktarıyorum;

‘Astroloji ile ilgili verdiğiniz bilgiler çok kısıtlı ve basit şeyler. Oysa kozmik dünya o kadar anlaşılmaz ve karmaşık ki, dünyanın konumu değişiyor. Vakit çok kısıtlı. Yeni Çağdan bahsedin biraz. Ateş Çağından. Kova Burcu’nun dünyaya ne gibi etkileri olacağından. Dünyanın geçirdiği değişikliklerden. Bunları bilmeye herkesin hakkı var sanırım.’

Elbette. Benim işim bu. Sizi aydınlatmak. Dilimin döndüğünce, bilgimin yettiğince öğrendiklerimi sizlere aktarmak. Üstelik bu işten büyük bir keyif alıyor, haz duyuyorum. Daha fazlasını öğrenip aktarmak için heyecanla çalışıyorum.

Yalnız bu konuda küçük bir endişem var. Dediklerimin anlaşılmaması! Yani anlayacağınız ben herkesin kendine göre olsa bile anlamasını istiyorum. Bu nedenle de anlatmaya işin en başından başlıyorum. Hal böyle olunca birikimi daha fazla olanlar, anlattıklarımı azımsayabiliyorlar.

Fakat, yazdıklarımı dikkatli okuyacak olursanız, ne kadar çok birikiminiz varsa, o kadar fazlasını anlarsınız. Bu da sizin anlayışınızın ölçüsüne bağlı bir şey. Tabii bir de yazılanları takip etmenizle bağlantılı. Çünkü, ‘Yeni Çağ’ ve de ‘Değişen dünya’ üzerine pek çok yazılar yazdım. Hem astrolojik açıdan, hem de gelişmekte olan bilimsel keşiflerin şuurumuzda açtığı yeni kapılardan uzun uzun söz ettim.

Tabii bütün bunları anlatırken en yalın haliyle ve de olabildiğince teknik anlatımlar kullanmadan yapmaya çalıştım. Çünkü, az önce belirttiğim gibi ‘anlaşılmak’ konusunda bir kaygı taşıyorum ve de anlattıklarım aslında hiç de kolay anlatılır cinsten değil.

Fakat, örnek olarak verdiğim bu mektup ve de benzerlerine göre ‘verdiğim bilgiler çok kısıtlı ve basit şeyler’ olarak tanımlanıyor. Doğrusu bu tanımdan hiç de hayıflanmış değilim. Çünkü, son derece anlatılması zor konuların böylesine ‘Basit şeyler’ olarak algılandığını öğrenmek beni memnun etti. Bu demektir ki, anlattıklarımı herkes anladı!

Üstelik gelen mektupta ‘Oysa kozmik dünya o kadar anlaşılmaz ve karmaşık ki’ deniliyor. Gerçekten öyle. (Devam edecek)
Yazarın Tüm Yazıları