Kadınların günü

Dişiliğin sembolü Ay, bugün Yengeç burcunda. Yani yöneticisi olduğu Yengeç Burcunda son derece güçlü bir konumda.

Yengeç burcundaki Ay, bilinçaltının uyanacağını ve geçmişin derinliklerinden yükselen isteklerin yönetimi altına girileceğini işaret ediyor.

Geçmişin derinliklerinde ise "Kadın" var. Kadın ve anne olmak, aslında dünyayı biçimlemek ve hayatı yönetmek anlamına geliyor; fakat ne yazık ki, günümüz kadınları bunu bilmiyor. Bu bilgi geçmişin derinliklerinde gizli.

Şimdi kadınlar hep birlikte "Nasıl oluyor da, dünyayı biz biçimliyoruz ve hayatı yönetiyoruz" diye sorabilirler.

Ve hatta şu anda, kendimizi ortaya koymakta bile aciz kalırken dünyayı nasıl oluyor da biçimliyoruz, diye düşündüğünüzü duyar gibiyim.

Evet, siz kendinizi bilseniz de bilmeseniz de, işin gerçeği dünyayı biçimleyen, hayatın gidişatını yönlendiren kadınlar. Özellikle anne olan kadınlar...

Şu andaki dünya, kadınların eseri. Ve şu andaki dünyayı yönetenler erkekler, daha minicik bir bebekken annelerinin etkisiyle nasıl yöneteceklerini öğreniyorlar, sonra karşılaştıkları kadınlardan etkileniyorlar ve ortaya günümüzün dünyası çıkıyor.

Yarının dünyasının nasıl olacağını ise şimdiki kadınlar belirliyor.

Elbette ki, ortaya çıkıp bir şeyler söyleyerek ve kendilerini ortaya koyarak bunu yapmıyorlar. Bunu tıpkı geceyi yöneten Ay’ın sembolize ettiği özellikleri ortaya koyarak yapıyorlar. Yani bilinçaltını etkiliyorlar.

Bilinçaltının yöneticisi Ay, kadınla bütünleşiyor.

Bilinçaltı ise bütün hayatımızı etkiliyor, davranışlarımızı yönetiyor.

Şimdi bu bilginin ışığı altında kadınların önemini ve sorumluluklarını anlayabiliyor musunuz?

Gelecek dünyanın nasıl bir yer olacağı, bugünün kadının eseri olacak. Bu durumda bilgilenmek, kendini yetiştirmek için çok çalışması gerek. Ve tabii gelişmesi için teşvik edilmesi gerek.

Aile önem kazanıyor

Yarım bırakılmış, ihmal edilmiş işleri tamamlamak için uygun zaman. Daha önce sorun olduğu bilinen, fakat idare edilen konular şimdi geçiştirilemeyecek duruma gelecek ve böylece sorunları çözmek mecburiyeti ortaya çıkacak. Çok istenildiği halde bir türlü bitmeyen işleri tamamlamak için uygun zaman. Bugün Ay, yöneticisi olduğu Yengeç Burcunda dolaşıyor. Ev, aile, yuva kavramları önem kazanırken anne ile ilgili duygular canlanıyor. Akşam saatlerinde Ay, Uranüs’ü tetikleyecek ve bilinçaltının derinlerinden yaratıcı duygular uyanacak.
Yazarın Tüm Yazıları