İzmir’in ‘Gözde’si

Haberin Devamı

Aslen Malatyalı. İzmir’le tanışıklığı üniversite yıllarına dayanıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Genel cerrah. Malatya, Adıyaman, Konya Ereğli, Kahramanmaraş, Bolu, İzmir, Aydın’da hastaneleri, görüntüleme, diyaliz, tıp ve fizik tedavi merkezleri var. Ama biz onu daha çok İzmir’de birbiri ardına hayata geçirdiği inşaat projeleriyle tanıyoruz. Şu an Bornova, Buca ve Mavişehir’de yapımı devam eden 5 projesi var. Bu yıl bu sayı 15’i bulacak. Konutun yanı sıra Alsancak’ta ofis, otel, AVM de söz konusu. “Son 3 yıldır inşaattan ziyade modacılığa geçtik. Proje geliştiriyoruz. Kimsenin görmediği şeyleri görmeye çalışıyoruz. Müteahhitlik değil, toplum mühendisliği yapıyoruz” diyor. İnşaatta da cerrah titizliğiyle çalışıyor. Sağlıkta bundan sonraki hedefi İzmir’de bir üniversite kurmak. Adı da gönlünden ‘Gözde Üniversitesi’ olarak geçiyor. İstiyor ki, hayata geçtiğinde İzmir’in gözdesi olsun. İnanılmaz enerjik. Kendi deyimiyle hızlı ve seri. Öyle ki; yürürken de, yemek yerken de, konuşurken de, düşünürken de ona yetişmek mümkün değil! Yavaşlığa tahammülü hiç yok. O, Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı....

Haberin Devamı

İzmir’in ‘Gözde’si

KİMDİR?
Adı: Opr. Dr. Kenan Kalı
Doğum yeri ve yılı: Malatya, 1973
İşi: Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Eğitimi: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Medeni durumu: Nörolog Sinem Kalı’la evli. Hazar (15) ve Efe (9) isminde iki çocuğu var.

OTOMOBİL
Direksiyon asistanımda


* İlk arabam bir Doğan’dı. 89 modeldi. Benim Mercedesim’di. Bugün bir Audi A7, bir de BMW’m var.
* Asistanım aynı zamanda otomobilimi de kullanıyor. Ben direksiyona çok sık geçmiyorum, çünkü çok telefon görüşmesi yapıyorum. Bu konuda baba nasihatı dinliyorum.
* Orta düzey kurallara uyarım. Hızlı ve seriyim. Bu durum benim yapımla ilgili. Yürürken de, yemek yerken de, konuşurken de, düşünürken de hızlıyım. Yavaşlığa tahammülüm yok.
* Bir arabada önce sağlamlık ararım. Sonra kaç kişide olduğuna bakarım. Yaygınsa tercih etmem. Beyaz, makamla-spor arası olmasına dikkat ederim.
* Motosikletten oldum olası korkarım. Bana çok güvenli gelmiyor. Arkaya bile oturmam. Bisikleti severim, fırsat buldukça da binerim.

Haberin Devamı

BESLENME
Yoğurt yiyişim farklı


* Kahvaltı yapmadan evden çıkmayan biri değilim. İş tempom nedeniyle gece yatış, sabah kalkış saatlerim çok değişken olduğu için bu konuda bir düzenim yok. Genelde ofiste yaparım. Yumurta olsun isterim. Bazen sadece simit yediğim de olur. Ama ailemle birlikte pazar kahvaltılarını önemserim.
* Öğlenleri özel aşçımız var. Çok güzel yemekler yapıyor. Genelde onun hazırladığı lezzetleri tercih ederim. Dışarıdaysam ev yemeği ya da balık tüketirim.
* Akşamları iş yemeğim varsa ne yiyeceğim misafirlerime bağlı. Onların arzusuna uyarım. Evde isem yardımcımızın yaptığı tencere yemeğine ‘Hayır’ demem. Damak noktasında iştahı bol bir insanım. Yoğurdu çok severim. Her akşam mutlaka yerim. İyi bir antioksidan olduğunu düşünüyorum. Özel bir kabım ve ondan alış şeklim var. Kenardan çukurlar açar, bir nevi suyunu süzüp öyle yerim. Ayırdığım suyunu da yatarken içerim. Kaliteli uykuda etkili olduğunu düşünüyorum.
* Ara öğün olarak meyve (özellikle elma) ve ayranı birlikte alırım.
* Çok yemek seçen biri değilim ama bamya sevmem, kereviz yemem, ıspanakla da çok aram yoktur. Eti de bütün halinde tercih etmem. Denizden çıkan her şeyi tüketirim.
* Öğrenciyken tek başıma evde kaldığım için mutfak kültürüm iyi. Çok güzel salata, makarna ve sosu, pilav yaptığım söylenirdi. Evde olduğumuz hafta sonları kahvaltı bana ait. Çocuklar menemeni benim elinden ister.

Haberin Devamı

İzmir’in ‘Gözde’si

MEKAN
Servis gecikirse kalkarım


* İzmir’de Beğendik Abi, Asım Usta, Çorbacı İsmet, Bergama Köftecisi, Nizam Usta, Tavacı Recep Usta, 1’inci Kordon Balık Pişiricisi, La Cigale.
* Malatya’da Tavacı Şükrü Usta, Kasap Mesut Usta, Malatya Sofrası.
* Bir mekanda benim için her şeyden önce damak tadı gelir. İkinci önceliğim hijyen, üçüncüsü ise orada bilinmek, tanınmak, gittiğimde en iyi şekilde karşılanmaktır. Daha çok butik yerleri severim. Misafirimin onore edilmesi önemli. Yavaş servisi sevmem, gecikirse kalkar giderim. Kalabalıksa zaten girmem. Özel mekanlara rezervasyonsuz gitmem. Konuklarıma mahcup olmaktan korkarım.

SPOR
Aralıkta bile yüzerim


* Yüzmeyi seviyorum. Aralıkta dahi denize girdiğim olur. Sudan korkmam. Sıcak-soğuk fark etmez. Ayrıca, zaman bulursam yürürüm. Ortaklarımla görüşmelerimi genelde 10.00-12.00 saatleri arasında doğada, açık havada, yürüyerek yaparım. Halı sahada futbol oynamayı da seviyordum, ama aşil temdonum koptuktan sonra bıraktım. Fenerbahçe’liyim. Kısa bir dönem Malatyaspor’da kulüp başkanlığı da yaptım.

TATİL
Yeniden doğmak demek


* İzmir çok güzel bir şehir. Tatili içinde barındıran bir kent. O yüzden yakın çevrede kısa süreli kaçamaklar bana yetiyor. Akçay’da yazlığımız var. Sıkılınca oraya da giderim. 24 saatte tatilimi tamamlayabilirim. Çok hızlı toparlanabilen bir yapıya sahibim. Beynimi dinlendirmek için bir gün yeter. Zaten en uzun tatilim 4 günü geçmez. Sonrası tatil olmaktan çıkar, çocuk bakıcılığına döner, beni yorar, sıkar. Tatil benim için yeniden doğmak demek. Bütün iş planlarımı tatillerde yaparım. Akşam olunca köşeme çekilir, her şeyden kopar, sakin sakin muhasebemi yapar, kitap yazar gibi 3, 5, 10 yıllık planlarımı kaleme alırım. Tatil deyince insan görmemeyi anlıyorum. Disco, bar, plaj asla... Bunlar beni yoran şeyler. Hemen uzaklaşırım. Yeşil, mavi ve ben olacağım. Çocuklar olduğunda bile benim için tatilden çıkıyor, iş oluyor.

HOBİ
Kendime mektup yazıyorum


* Kendime 10 yıl sonrasına mektuplar yazarım. Ne oldu, ne bitti, ne umdum, ne buldum, neyle karşılaştım... En çok sevdiğim hobim diyebilirim.
* Deniz ve tekneyi seviyorum. Çeşme’den açılır, yakın koylara giderim. Genelde insanlar hafta sonunu tercih ederken ben hafta içi giderim. Çok sakin olur. Başımı dinlerim. Kendimi şımartmayı ve tek olmayı severim.
* Ailece müziğe meraklıyız. Eşim gitar, küçük oğlum piyano, büyük oğlum bateri, ben de bağlama çalıyorum.
* Çocuklarımla teknolojik, modifiye edilmiş topaç biriktiriyoruz. 150-200 tane oldu.
* Ayrıca, satranç oynuyorum. Çok seviyor ve önemsiyorum. Hayatı da satranç gibi görüyor, ona göre planlıyorum.

Haberin Devamı

İzmir’in ‘Gözde’si

KARİYER
Benim aslında ilk işim inşaat


* Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. İhtisasımı memleketim Malatya’da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda yaptım. Malatya Devlet Hastanesi 8. Cerrahi Kliniği’nde direktör olarak görev yaptım, daha sonra ayrıldım. 1998’de Malatya’da ilk özel görüntüleme merkezini açtım. 2004’te Gözde Sağlık Grubu’nu kurdum. Ardından, sağlık, inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, medya, öğrenci yurtları ve yemek alanlarında yatırımlar yaparak Gözde Grubu çatısı altında birleştirdim. Halen bünyemizde 13 şirket var. Holdingleşiyoruz. 10 yıldır Malatya’nın vergi rekortmenleri arasındayız. Son 6 senenin de birincisiyiz.
* Malatya, Adıyaman, Konya Ereğli, Kahramanmaraş, Bolu’da 4 görüntüleme, 2 diyaliz, 1 tıp, 1 fizik tedavi merkezimiz var. 3’ü Malatya’da, 2’si Adıyaman’da, 1’i de İzmir’de olmak üzere 6 hastanemiz mevcut. Aydın’da ruhsatımızı aldık, inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Burada aynı zamanda yaşlı bakım merkezi olacak. Sağlıkta bundan sonraki hedefimiz İzmir’de bir üniversite kurmak. Adı da gönlümden ‘Gözde Üniversitesi’ olarak geçiyor. İstiyorum ki, hayata geçtiğinde İzmir’in gözdesi olsun. Bana sorarsanız İzmir temalı şehir olmalı. Üniversite kenti olmalı. Bu şehirde 100 üniversite, 500 binin üzerinde de üniversite öğrencisi hayal ediyorum.
* Şu an İzmir’de yapımı devam eden 5 konut projemiz var. Bu yıl yaklaşık 15 proje hayata geçireceğiz. İzmir bizi, biz İzmir’i sevdik. Bornova, Mavişehir, Buca’dan sonra Alsancak’a giriyoruz. Ofis, otel, AVM projemiz var. Özellikle Buca’ya sürprizlerimiz olacak. Buca’da müteahhitliğe değil, toplum mühendisliği işine giriyoruz. Buca’ya 10 yıl içinde çok şey katmayı planlıyoruz.
* Benim aslında ilk işim inşaat. Tıp fakültesini bitirince başladım. 23 yaşımda Malatya’nın en genç müteahhitlerinden biri oldum. İhtisasla birlikte görüntüleme merkezleri başladı. Bu sırada inşaat sıkıntıya girdi. Ben de sağlığa yatırımlarıma devam ettim. 2008’de hükümet sağlığı yeniden planlayıp, yeni hastane ruhsatı verilmeyeceğini açıklayınca, ağırlığı yeniden inşaata verdim. Zaten hastanelerimin inşaatını da ben yapıyorum. Son 3 yıldır inşaattan ziyade modacılığa geçtik. Proje geliştiriyoruz. Kimsenin görmediği şeyleri görmeye çalışıyoruz.
* Ayrıca, Malatya merkezli ‘Türkiyem’ adında bir televizyon kanalımız da var. Yakında İzmir ofisini açacağız.

GÜNE BAŞLANGIÇ
10.00’dan sonrası benim


* 24.00’ten önce yatmam, 07.30’da gibi de kalkarım. Ama ilham gelir, çalışır, 04.00’te yatarsam 10.00’da uyanırım. Gözünü açar açmaz, yataktan kalkanlardan değilim, şekerlemeyi severim. Genelde çocuklar uyandırır. Onlarla yatakta 5-10 dakika oynarım. Sonra; duş, tıraş, giyin ve çık... Nereye ne zaman uğrayacağım belli olmaz. Bir bakarsınız bir şirketime 7 ay hiç uğramam. Bir bakarsınız gecenin bir vakti oradayım. Günü planlamayı sevmem. 10.00’a kadar işleri bitirmeyi, sonra serbest olmayı isterim.

MODA
Kot benim için üniforma


* Spor giyinmeyi seviyorum. Bu tarz giyimde kendimi 10 yaş daha genç hissediyorum. Renkte tercihim mavi. Gri tonları sevmem. Kahverengiyle de aram yoktur. Bordoyu, kırmızı tonlardan hoşlanırım. Kot benim için üniforma gibi.

SOSYAL MEDYA
Bilmediğim program yok


* Facebook’ta varım ama aktif kullanmıyorum. Dönem dönem girip çıkıyorum. Özel hayatımı paylaşmayı sevmiyorum. Başkasınınkine de meraklı değilim. Fazla temastan korkuyorum. Teknolojiyle genel anlamda aram iyi. Bilgisayar programlarına meraklıyım. Her tanıtıma gider, eğitimini de alırım. Şu aralar Otoket kullanmayı öğreniyorum.

ASTROLOJİ
Tipik akrep erkeğiyim


* Akrep burcuyum. Bu burç erkeklerinin çok çalışkan, hırslı, lider, kafasına koyduğunu yapan, sonsuza kadar sadık, kıskanç, ticarete yatkın olduğu söylenir. Hepsi bana uyuyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
‘Dost’umuz şimdi çiftlikte


* Öğrenciyken muhabbet kuşum vardı. Onu kaybettiğim gün kendime bir daha hayvan almama sözü verdim. Ancak oğlumun ısrarıyla bu sözümü bozdum, yıllar sonra bir Kangal edindim. Ona ‘Dost’ adını verdik. Çok sadık, asil bir köpekti. Ama bakamadık, yakın bir dostumuzun çiftliğine bıraktık. Şimdi sadece akvaryumumuz var.

HAYAT FELSEFESİ
Kurduğum şirketlerle insanlara doğumundan aramızdan ayrılana kadar hizmet etmek.

Yazarın Tüm Yazıları