İstekler değişecek

Kötümser hayaller ve iyimser duyguların aynı zamanda ortaya çıkması, isteklerin değişmesine neden olacak.

Şimdiye kadar kabul görmüş başarılı uygulamaların yetersiz kaldığı bir dönem. Hızlı gelişmenin sonucunda ortaya çıkan aksaklıklar, yeni yöntemlerin arayışını beraberinde getirecek. Şimdiye kadar ciddiye alınmamış bazı ayrıntıların önem kazanmasıyla birlikte endişeler ortaya çıkabileceği gibi, bu endişeleri bertaraf etmek için yapılan çalışmalar iyimser duyguları uyandıracak.

Sağlıklı olmak elinizde

Genellikle zeki ve hassas kişiler, dış uyaranlara karşı daha açık oldukları için diğer insanlara oranla daha kolay hasta oluyorlar. Elbette zekanın hangi yönde çalıştığı çok önemli. Son derece duyarlı ve hassas olduğunuz halde olaylara gerçekçi açıdan bakabilir ve zekanızı dünyanın gerçeklerini anlamaya yöneltmiş olabilirsiniz. Bunun sonucunda kırılgan bir yapı yerine direnci yüksek bir tabiat geliştirmiş olursunuz ve kolay hastalanmazsınız.

Gerçekçi bir yapıya sahip olanlara göre duygusal tiplerin direnci daha zayıf. Dış uyaranlardan kolay etkileniyor ve hemen hasta olabiliyorlar.

Duygusal yaralanmalar direncimizi zayıflatırken, kafamızın karışıklığı bizi hastalıklara açık hale getiriyor. İstek ve düşüncelerimiz duygularımızla birleştiği zaman, fiziksel enerjimiz de işin içine dahil oluyor.

Beden, zihin ve duygu, birbirinden etkilenen üç unsur. İnsanı meydana getiren bu üç unsurun birbiriyle ilişkilerini çeşitli zamanlarda dile getirmiştim. Yazmaya da devam ediyorum çünkü beden, zihin ve duygunun birbirini nasıl etkilediğinin anlaşılması, sağlığınızı korumanıza yardım edecek.

Kafanız karıştığı zaman duygularınız da karışıyor ve bu durum bedeninize yansıyor. Duygusal boşalımlar, enerjinizin zayıflamasına neden oluyor ve fiziksel enerjiniz de azalıyor. Zihinsel faaliyetinizin yükselmesiyle birlikte duygularınız da yükseliyor ve fiziksel enerjiniz de artıyor.

İçinizdeki sevgi uyandığı zaman düşünceleriniz de uyanır ve olumlu düşünmeye başlarsınız. Yapıcı düşünceler duygularınızı besler ve daha çok sevmeye başlarsınız. Hem duygusal, hem de zihinsel açıdan yükselirsiniz ve bedeniniz son derece canlı, dinamik ve enerjik olur. Buna karşılık karamsarlık, sevgisizlik ve karanlık duygular düşüncelerin de kararmasına neden olacaktır ve yaşam enerjiniz azalacaktır. Öfke, korku ve sevgisizlik gibi duygular olumsuz düşüncelerin açığa çıkmasına neden olurken bedeni de zayıf düşürür. Ayrıca bedeninizde meydana gelen bir problem kafanızın karışmasına ve duygularınızın zayıflamasına neden olur.

Beden, zihin, duygu üçgeninin bir ucunda meydana gelen bir zayıflık üçgenin diğer uçlarının da zayıflamasına neden oluyor.

Peki sağlıklı olabilmek için ne yapmamız gerekiyor? Öncelikle düşüncelerimizi beslememiz gerekiyor. Mesela basit bir soğuk algınlığı başlamak üzereyken bedeniniz alarm verir ve bunu hepimiz biliriz. Yani hastalık başlamak üzereyken. İşte o sırada "Şimdi hasta olmanın zamanı değil. Ben güçlü ve sağlıklıyım " demeniz bile hastalığın üstesinden gelmeniz için yeterli. Sabah son derece kuvvetli ve sağlıklı uyanacaksınız. Kendi kendinize söyledikleriniz çok önemli. Tabii söylerken öncelikle dediklerinize inanmalısınız.
Yazarın Tüm Yazıları