İstekler bilinçaltı baskısından kurtuluyor

Alışılmamış konularla ilgili çalışmalar yapmak isteyenler için günün erken saatleri bu çalışmaları yapmak için çok uygun.

Hızlı kararlar alınabilir, toplantılar ve anlaşmalar yapılabilir. İkna edici, etkileyici, gösterişli konuşmalar yapılabilir. Öğleden sonra duygusal gerilimin yaratacağı olaylara karşı tedbirli olmak gerekiyor. Duygular, davranışlarınızı yönetebilir ve bilinçaltınızın derinlerinden yükselen baskı altında tuttuğunuz istekler, sert ve değiştirici biçimde ortaya çıkabilir.

Zorluklar içindeki bilgi

Bugün değişim süreci içinde bulunduğumuzu biliyoruz. Fakat buraya nasıl geldiğimizi bilmiyoruz. Olaylar bizi zorluyor ve şaşkınlık içinde izlerken yaşadığımız sert olayların büyük bir talihsizlik olduğunu düşünüyoruz. Halbuki karşılaştığımız olaylar bizi değişime zorluyor. Biz de değiştirmemek için olayları zorluyoruz. Bunun sonucunda daha sert ve başa çıkılması daha zor olaylar içinde kendimizi buluyoruz. Olaylar olayları izlerken sonunda direnç göstermekten vazgeçip kendimizi bırakıyoruz ve değişmeye başlıyoruz. Bundan sonra her şey yoluna giriyor ve yepyeni hedefler için yeni baştan çalışmaya başlıyoruz. Algılamamız, olayları değerlendirmemiz ve bunlara bağlı olarak davranışlarımız değişmiş oluyor. Peki bunca sıkıntıya, üzüntüye, yorulmaya ne gerek var? Neden bildiğimiz halde hem kendimizi, hem de olayları zorluyoruz? Bunun üç nedeni var. Birincisi biz ihtiyacımız olan kendi değişikliğimizi bile isteye yapamıyoruz. İçimizden yükselen arzuyu susturuyoruz. Bildiğimiz halde bildiklerimizden kaçıyoruz ve dikkatimizi o güne kadar uğraşıp kurduğumuz düzenin aynı şekilde sürmesi için var gücümüzle mücadele etmeye başlıyoruz. Çünkü kendimize inanmıyoruz. Bildiğimizin doğruluğundan kuşkuluyuz. Ve korkuyoruz. Bildiğimiz durumun değişmesinden korkuyoruz. Yalnız kalmaktan, sorumluluk almaktan korkuyoruz. Yapabileceğimize inanmıyoruz. Kendimize güvenmiyoruz. Ve ancak olaylar bizi zorladıktan sonra yapabileceğimizi keşfediyoruz. Kendimizi keşfedebilmek için olayların bizi zorlamasına ihtiyacımız var. Mecbur kalmadan içimizdeki gücü uyandırmıyoruz. Yeteneklerimizi, gücümüzü ve yapabileceğimizi anlamak, kendimizi bilmek için mücadele ediyoruz. Tabii bunun farkında değiliz ve olaylara kendimizi kaptırıyor, kendine acıma duyguları içinde kıvranıyoruz. (Yarın ikinci neden)

Astrolojik ilişkiler

Yengeç ve Oğlak burcu zodyakta karşıt burçlar olduğu için zıt etkileşimden söz ediliyor. Ancak bu iki burç aynı zamanda birbirini tamamlayan burçlar ve aralarında çekim oluyor. Siz Yengeç’in hassas ve duygusal özellikleriyle birlikte aynı zamanda zihin faaliyeti hızlı ve pratik olan birisiniz. Ancak düşüncelerinizin harekete geçmesi için de duyguya ihtiyacınız var. Aranızdaki ilişkiyi zorlaştıran sizin beklentileriniz. Aslında eşinizle aranızdaki uyumluluk kuvvetli. O gerçekçi bir yaklaşım içinde. Siz ise gerçeklerin ötesini anlama yeteneğine sahipsiniz. İlişkinizi bitirmek yerine onu anlamaya çalışın. Hayal gücünüzü ve sezgilerinizi yapıcı yönde kullanın. Birbirinizin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Bu ay gerilimli beklentiler içinde olabilirsiniz. Fakat bu geçici bir durum. RUMUZ: ÜZGÜN MELEK
Yazarın Tüm Yazıları