İlginç durumlar ortaya çıkacak

Balık Burcunda dolaşan Ay, sabahın erken saatlerinde Uranüs’ü tetikleyecek.

Anlaşılmaz gibi görünen olayların açıklamasını yapmayı sağlayacak olaylar meydana gelebilir. Uzay ve teknolojide meydana gelen gelişmeler ve keşifler düşünce biçimini etkileyecek. Ani gelişmeler olayların akışını değiştirebilir. Bugün açığa çıkan bazı olaylar otorite ve güç üzerindeki baskıyı çözecek ve ilginç durumlar ortaya çıkacak. Korkunun yarattığı belirsizlikten uzaklaşıp akılcı bir tavır içine girilecek.

Hepsi Satürn’ün suçu!

Geçen gün bir kafede otururken yan masadaki konuşmalar dikkatimi çekti. "Hayır, bütün bunların sebebi Satürn" sözlerini duyar duymaz, dikkat kesildim. Şimdiye kadar kuaför, sinema ve benzeri yerlerde burçlardan söz edildiğini hep duymuştum.

Genellikle "Senin burcun ne?" diye başlayan ve burç tariflerinin yapıldığı sohbetlere şahit olmuştum. Hatta "Merkür geri gidiyor, o yüzden de senin işlerin ters gidiyor" gibisinden açıklamalarla bile karşılaşmıştım; ama yaşanılan olayları Satürn’e bağlayanlarla karşılaşmamıştım.

Çok şaşırdım ve dikkatle dinlemeye başladım. Bir taraftan böyle bir şey yapmanın çok ayıp olduğunu düşünüyor, bir taraftan da kendimi dinlemekten alıkoyamıyordum. Dinledikçe şaşkınlığım daha da arttı. Kadın adama şöyle diyordu: "Bütün bunların sebebi Satürn. Sen dayanılmaz biri oldun, ama farkında değilsin." Adam itiraz ediyor, "Saçmalama, ne Satürn’ü! Dayanılmaz olan ben değilim sensin. Hiçbir şey anlamıyorsun. Ne desem, tersini yapıyorsun. Zaten her şey ters gidiyor. Şu sıralarda yaşadığım sıkıntıyı anlamıyorsun. Sürekli bir şeyler istiyorsun. Dayanamıyorum. En iyisi bu ilişkiyi bitirmek. Ben senin isteklerinle başa çıkamıyorum" diyordu.

Aralarındaki tartışma daha da kızışıyor, bu arada kadın alttan alıyor ve "Ama hayatım, sen de beni dinlemiyorsun" diyordu. Bu arada adam veryansın ediyor, kadın sessiz kalıyor, sonunda patlıyor ve "Nasıl istiyorsan öyle yap ama sonra çok pişman olacaksın" diye devam ediyordu. Kadın bir hışım masadan kalkıyor. Peşinden adam da hesabı ödüyor ve gidiyorlar.

Meseleyi tam olarak anlayabilmiş değilim, konuşmalar kesik ve anlaşılmaz. Anlayabildiğim kadarını aktarıyorum, fakat bu kadarı bile bir ilişkiyi kurtarma çabası içinde bulunduklarını gösteriyor. Kadın biraz daha yapıcı gibi, adam ise kendisini öfkeye kaptırıyor. Fakat yine de kendisini kontrol ediyor. Aslında biraz dinlemek için gayret gösterse, ilişkileri düzelecek gibi geliyor bana. Ve kadının yaptığı tespiti bir kez daha düşünüyorum. "Hepsi Satürn’ün suçu."

Bu yaklaşım biçimi gerçekten dikkat çekici. Çünkü içinde bulunduğunuz durumu anlamadığınız zaman, bir tarife ihtiyaç vardır. Özellikle kişisel bir durum söz konusuysa ve kişi kendisine bakmaya korkuyorsa, daima kendisinin dışında suçlu birilerini arar. Halbuki yaşanılan olayların birikimi sonucunda ortaya çıkan durum, kişinin aşama yapma zamanı geldiğinin göstergesidir. Ve Satürn, kişinin tarzını ve alışkanlıklarını değiştirme zamanının geldiğini işaret etmektedir.

Şimdiye kadar oluşturduğunuz birikimi artık ortaya koymak ve büyümek zamanıdır. Fakat bu durum aynı zamanda ürkütücüdür. Kişi değişmekten korkar ve çevresine korku salar. Kendi içine kapanır.

Zor bir dönemdir. Çünkü şimdiye kadar biriktirdiklerinin tümü, içinden dışarı çıkmak için yükselirken kişi bunları tutar ve çıkmasına engel olmak için direnir. Ve bütün bunlar müthiş bir tecrübedir. Bu sırada kişinin iradesi gelişir, güçlenir. Fakat bu, ezici baskıya direnme sonucunda oluşan bir güçtür.

Bu nedenle yaşanılanlar çok zor gelir. Ancak bütün bunlar yaşanılıp bittikten sonra, kişi başka biri olur.

Çok daha dirayetli ve güçlü biri olarak hayatına devam eder.
Yazarın Tüm Yazıları