İç sesinizi dinleyin

Çok ilginç olayların ardı ardına meydana gelmesi heyecan uyandırıyor.

Aslında bu heyecan bahardan kaynaklanıyor. Parlayan güneşle birlikte içimiz ısınıyor ve çiçeklenen doğayla birlikte bilinçaltımızın derinlerinden yükselen tomurcuklar bizi harekete geçiriyor.

İşte heyecan ve coşkunun kaynağı bu. Yoksa olaylar, olması gerektiği gibi gelişiyor. Sadece bizim algılayış biçimimiz değişiyor. Doğanın görünümüyle birlikte biz de değişiyoruz. Canlılık, hayat ve enerjinin fışkırdığını görmek, canlılığımızı yükseltiyor.

Yeni başlangıçlar yapmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Fakat içimizden yükseliyorsa, girişimde bulunmalıyız. Akıl yürüterek, yapmamız gerek diye, içimize bakmadan bulunacağımız girişimler hiç de beklediğimiz şekilde sonuçlanmaz.

Şimdi dikkatinizi kendinize yöneltin ve içinizden yükselen sese kulak verin. Kendinizi anlamaya çalışın. Çünkü gerçek istekleriniz ve yapmanız gerekenler şimdi içinizden yükselip dışınıza taşıyor. Tıpkı kuru dalların filizlenip çiçeklenmesi gibi, canlılığın bitkilerin içinden dışarı fışkırması gibi, siz de içinizdeki enerjinin içinizden yükselip şuurunuza ulaşmasına izin vermelisiniz.

Tabii bu sırada meydana gelen olayları kaçırmamaya da özen gösterin. Elbette akıl yürütecek, şimdiye kadar öğrendiğiniz bilgileri kullanacaksınız. Fakat aklınızın, içinizden yükselip taşan duyguları bastırmasına, yok etmesine izin vermemelisiniz.

Aklınızla duygularınızı bir ettiğiniz zaman başarı elde edebilirsiniz. Aklınızın belirlediği isteklere ulaşabilmek için duygularınızı kullanabilir, doğru zamanda doğru girişimde bulunabilirsiniz.

Bir şeyi istemek için önce aklınızın bunu belirlemesi gerekiyor. Yani neyi isteyeceğinizi bilmek için akla ihtiyaç var. Fakat bunu gerçekleştirmek için duygu gerek. Ve doğru zamanı bilmek için de içinize bakmayı bilmelisiniz.

İçinizden yükselen sese kulak vermelisiniz. Bu sırada aklınız devreye girip sizi yanıltabilir ve sanki iç sesmiş gibi aklınızın peşinden gidebilirsiniz. Yanılgılardan uzak kalmanın tek yolu saf bir şekilde düşüncelerden kendinizi arındırıp iç sesinize kulak vermektir.

Birbirinden farklı, hatta birbirine zıt fikirler uyanabilir, böyle bir durumda düşünmekten vazgeçin. Bırakın fikirler kendiliğinden aksın. Hatta dikkatinizi bambaşka konulara yöneltin. Sonra doğanın içine çıkın ve çiçeklenen ağaçları izleyin. İçinizde uyanan coşkuyu yakalayın ve iç sesinizi dinleyin. Şimdi doğru olanı yakalayacaksınız.

Tedbirli davranın

Merkür geri gitmeye devam ediyor ve dikkat gerektiren konularda tedbirli davranılması gerekiyor. Ancak bugün Ay, Oğlak burcunda dolaşıyor ve düşüncelerin zirveye yöneleceğini işaret ediyor. Güneş ile Satürn arasındaki uyumlu etkileşim, sabırlı ve dirayetli bir tavrın ortaya çıkacağını, üst düzey yöneticilerin serinkanlı davranacaklarını gösteriyor. Aynı zamanda otoritenin güçlü etkisi yeni girişimlerin başlaması için teşvik edici olacak.
Yazarın Tüm Yazıları