Hırs ve öfke zarar veriyor

Oğlak burcunda dolaşan Ay öğlene doğru Kova Burcuna giriyor.

Kararların uygulanması için zorlayıcı duyguların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu özellikle öğleden sonra hırs ve öfke yüzünden istenmeyen durumların ve karışıklıkların olabileceğini gösteriyor. İsteklerin sert bir biçimde ortaya konulması, zorbalık ve baskıya karşı isyan duygularının açığa çıkması önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden olacak.

Karanlıkta kalan olaylar açığa çıkıyor

Merkür’ün geri gidişinin bitmesiyle birlikte işler de yoluna giriyor. Ancak Boğa Burcunda geri gitmeye devam eden Mars’ı unutmamak gerek. Savaş, güç ve gerçekleştirmek için zorlayan bir enerji olarak tanımlanan Mars, sahip olmak ve sahip olunanları korumak için savaşçı bir tabiat sergileneceğini işaret ederken Jüpiter ve Satürn’ün sert etkisiyle güç savaşlarının ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Üstelik bu etki hayli zamandır dünyayı değişime zorluyor ve şimdi geri giden Merkür’ün düzelmesiyle birlikte yapmak istenilen ve bir türlü ortaya konulamayan ne varsa bütün bunların açığa çıkacağı zamanın geldiğini işaret ediyor.

Felsefe, din ve yargı organlarını sembolize eden Jüpiter, yer altı, ölüm ve ölüm ötesi gibi konuları yöneten Akrep Burcunda dolaşıyor ve Mars ile bugün zıt açı oluşturuyor. Bu etki, hem gizlenmiş, bilinçaltının derinlerinde saklı olan duygu ve olayların açığa çıkması için zorlayacak, hem de yargı organlarını, adalet sistemini ve felsefeyi değiştirmeye zorlayan olaylar meydana gelecek.

Gökyüzünün bu konumu aynı zamanda derinlerde yatan öfke, kıskançlık ve korkuların uyanabileceğini de işaret ediyor. Üstelik gizlilikten hoşlanmayan ve her şeyin görünür olmasını sembolize eden Aslan Burcunda dolaşan Satürn’ün baskısıyla gizli kalmış her şeyin ortaya çıkacağını ve bunun sonucunda ciddi karışıklıkların yaşanabileceğini söylemek mümkün. Hatta geçmişin karanlıklarına gömülü kalmış, unutulmuş olaylar da gün ışığına çıkabilir ve hem zihniyeti, hem de inançları değiştirebilir.
Yazarın Tüm Yazıları