10 Kasım Cuma son ders zili çaldığında, hafta sonlarıyla beraber toplam 9 gün sürecek ilk ara tatil resmen başlayacak. İlköğretim ve lise öğrencilerinin dönem ortasında vereceği bu kısa molayı ailece geçirilecek unutulmaz anılarla dolu, ömür boyu hatırlanacak bir seyahat fırsatına dönüştürebiliriz. Jürimiz çocuklarla kaliteli vakit geçirirken yeni deneyimler yaşayıp yeni yerler ve kültürler keşfedebileceğimiz yurtiçi ve yurtdışından öneriler verdi.
#Pınar TAHİRLERİngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, ‘Dünyanın en havalı 40 semtini’ listeledi. Komşuluğun ve kültürel yapının hâlâ korunduğu bölgelerin yer aldığı seçkide, ülkemizden de İstanbul’un Bebek semti yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’nin en havalı semtleri hangileri?’ diye sorduk. 5 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi önerdiler...
#Rotaİlk ve orta öğretimde bu yılın ilk ara tatili başladı. Bu kısa tatili ailece değerlendirebileceğimiz, çocukla gidilebilecek yurtiçi tatil rotalarını uzman jürimize sorduk. Bolu’dan Mardin’e, Antalya’dan Kapadokya’ya çocukları mutlu edecek birbirinden güzel yerleri listeledik.
#SeyahatBir kalenin yamacına kurulmuş, yüzünü Mezopotamya’nın bereketli topraklarına dönmüş, hoşgörü kenti, taşın başkenti Mardin. Coğrafyası, tarihi, mimarisi ve mutfağıyla her göreni kendine hayran bırakıyor. Bu kez değerli sanatçı Lolita Asil’in sergisi için yolumu düşürdüğüm kente seyahat planı yapacaksanız 19 Ekim’e kadar sürecek sergiyi kaçırmayın.
#HürriyetÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#Rota14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevdiğine küçük bir ‘kaçamak’ hediye etmek isteyenler için jürimize Türkiye’nin en romantik otellerini sorduk. Karlar altında, şömine karşısında, tarihi sokaklarda kol kola, SPA ve masajla ya da doğanın içinde muhteşem bir manzaraya karşı… Birçok romantik aktivite barındıran 10 önerimiz var.
#Hürriyet‘15 günlük tatil’ için zilin çalmasına sayılı günler kaldı. Pandeminin gölgesinde geçen eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili 24 Ocak’ta başlayıp 4 Şubat’ta sona erecek. Biz de çocukları mutlu edecek bir tatilin planları şimdiden yapılsın, hazırlıklara başlansın diye jürimize “Sömestir tatilinde nereye gidilir, ne yapılır” diye sorduk, çocukların hem eğlenecekleri hem de yeni deneyimler, anılar edinecekleri 10 adresi listeledik.
#Hürriyet‘Gündüzü mezarlık, gecesi gerdanlık, taş diyarlar şehri’ diye tasvir edilir Mardin. Ne demek olduğunu gitmeden, görmeden, yaşamadan anlamak zor. Gece uçsuz bucaksız bir denizin kıyısındaymış hissi veren Mezopotamya’nın düzlükleri, gündüz taşlarla kurulmuş yerleşimlerle bambaşka bir hikâye anlatıyor. m
#HürriyetSAĞLIK Bakanlığı'nın açıkladığı 'vaka oranı' haritasında sarı kategorideki 'orta riskli' iller arasında yer alan Mardin'de, kısıtlamasız hafta sonunda tarihi mekanlar doldu. Binlerce yerli ve yabancı turistin tarihi kente gelmesiyle yüzü gülen Mardinli esnaf ve iş insanları, duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz" dedi.
#MardinZinciriye Medresesi, 1385 yılında Mardin'de hüküm süren Artuklu Sultanı olan Melik Necmettin İsa bin Muzaffer Davud bin El Melik Salih tarafından yaptırıldı. Zinciriye Medresesi, anıtsal giriş kapısı ve dilimli kubbeleri ile Mardin'in en önemli yapılarından biri haline geldi. Zinciriye Medresesi nerede ve nasıl gidilir? İşte merak edilen tüm detaylar.
Dicle ve Fırat nehirlerinin arasındaki Mardin çeşitli inançlara ev sahipliği yapan, birbirinden farklı medeniyetlerin izlerinin olduğu bir kent... Manastırları, camileri, kiliseleri ve müzeleri, gezilip görülmesi gereken çok fazla nokta var. Bu tarihi şehri jürimize sorduk. Mardin’in mutlaka görülmesi gereken 10 yerini sıraladık.
#MardinAnadolu toprakları yüzyıllar boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Geçmişten günümüze çok sayıda cami, tapınak, kilise ve çeşitli yapılar kalmıştır. Anadolu’nun en eski olan camisi Diyarbakır Ulu Cami nerededir? Diyarbakır Ulu Cami tarihi, özellikleri ve hikâyesi nedir? Diyarbakır Ulu Camisinin mimarı kimdir. İşte Diyarbakır Ulu Cami hakkında bilgiler.
#Diyarbakır Ulu CamiiGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli turizm kentlerinden Mardin'de, son 2 haftada turist yoğunluğu, esnafın yüzünü güldürdü. Geçen yıl 600 bin ziyaretçisi olan kenti, bu yılın ilk 8 ayında pandemiye rağmen 120 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
#MardinTarihi İpek Yolu’nda, verimli Mezopotamya topraklarının üstünde yer alan Mardin’i onlarca farklı din, mezhep ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir kent olarak tanıyoruz. Manastırları, misafirperverliği, telkârisi, kiliseleri, camileriyle günümüzde bir turizm şehri olan Mardin gezi yazısı sizlerle…
#Mardin Gezi RehberiMardin, farklı köken ve dinlerden insanlarının buluşma noktası olması ile birlikte sosyokültürel, dini, mimari ve tarihi açıdan Türkiye'nin en turistik şehridir. Dünya’nın da en güzel ve dikkat çeken şehirlerinden biri olan Mardin’de gezilecek yerler nerelerdir? Mardin’in ilçeleri nedir ve şehir hangi bölgededir? Tüm bilgi ve cevapları sizlerle buluşturduk.
#Mardin İlçeleriMardin’de eşeğe eziyet çektiren hayvan sahibi Şehmus Sebutan konuştu. Sebutan yaptığından dolayı özür dileyerek “Ben de hayvanları çok seviyorum. Eşeği emekli edeceğim, sadece turistlerin sevip fotoğraf çektirmelerine izin vereceğim” dedi.
#Mardin