Zilzal Suresi, mushaftaki sıralamada doksan dokuzuncu, iniş sırasına göre doksan üçüncü sûredir. Nisâ sûresinden sonra, Hadîd sûresinden önce Medine’de inmiştir. Mekke’de indiğine dair rivayetler de vardır (bk. Şevkânî, V, 562). Sizler için Zilzal Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik.
#Zilzal SuresiYer kabuğundaki hareketleri ifade eden zelzele kelimesiyle eş anlamlı olan kelime nedir? Kelimenin aslı nedir ve nasıl telaffuz edilir? Zelzele kelimesinin kökü ve anlamı nedir? Zelzele kelimesinin eş anlamlısı olan kelime cümlede nasıl kullanılır? Zelzele kelimesiyle ilgili merak edilen bütün bu soruların cevabını sizler için derledik.
#TDKÖzellikle kandil akşamları ve dini günlerde sıkıntı ve dertlerden kurtulmak için okunan rukye ayetleri merak ediliyor. Rukye maddi manevi birçok hastalığa ve sıkıntıya karşı okunan dua, sünnet ve Allah'ın sıfatlarıdır. Peki, Rukye nedir, nasıl okunur? Rukye ayetleri nelerdir? İşte, Diyanet Rukye ayetleri (Türkçe- Arapça okunuşu) ve anlamı, Rukye duası hızlı okunuşu...
#Rukye Ne Demek?Hadid Suresi Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 25. âyette geçen “elHadîd” kelimesinden almıştır. Hadîd, demir demektir. Sûrede başlıca, tüm kâinatın Allah’a ait olduğu ve kâinatta dilediği gibi tasarruf edeceği, Allah’ın dinini yüceltmek için can ve mal ile mücadelenin gerekliliği, dünya hayatının geçiciliği ve aldatıcılığı konu edilmektedir. İşte, Hadid Suresi tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile anlamı hakkında detaylı bilgiler
#Hadid SuresiRukye maddi manevi birçok hastalığa ve sıkıntıya karşı okunan dua, sünnet ve Allah'ın sıfatlarıdır. Rukye nedir, Rukye ayetleri nelerdir, Rukye'nin özellikleri neler olmalıdır? Bu konularla ilgili Diyanet tüm sorulara cevap vermiştir. İşte Rukye ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları…
#Rukye Ne Demek?İNSANI anlama noktasında en çok göz ardı edilen yeti, yaratıcılıktır. Pek çok kimse, sırf dini hassasiyetlerinden dolayı insan için “yaratma” sözcüğünün kullanılmasını bile doğru bulmaz. Oysa Allah en güzel şekilde yarattığı insanı bir takım yaratıcı yetilerle donatmış, insandan “insan olmasını” yani kendini inşa etmesini istemiştir.