Yeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıEge’deki iki adamız, Bozcaada ve Gökçeada, bu aylarda sonbaharın yalnızlığını yaşıyor. Bozcaada’da bağbozumu bitti, yazlıkçıların çoğu evlerine döndü, ada asıl sahiplerine kaldı. Şimdi sararmış yaprakların hışırtısı ve kıyıya vuran dalgalardan başka ses pek duyulmuyor. Gökçeada ise zaten yalnızlığa alışık. Göçlerden sonra adaya yerleşen hüzün orayı hiç terk etmedi. Aslında bu mevsim adaların gerçek yüzünü görmek için çok elverişli. Adalarla tanışmak isteyenler için yola çıkmanın tam zamanı.