Tatilciler gündüz saatlerinde denizin tadını çıkarırken günün geri kalanını kültür ve sanat etkinlikleriyle değerlendiriyor. Bu hafta Hande Yener, Itza Bodrum’da; Ajda Pekkan, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Anna Laudel Bodrum’da Ardan Özmenoğlu’nun ‘Camdan Bakmak’ isimli sergisi var. Ünlü DJ Solomun, Lujo Hotel Bodrum’da setin başına geçiyor.
#Uygar Taylanİklim değişikliğinin en büyük belirtilerinden biri olan sıcaklık artışlarından bunalmış olsak da hafta sonlarıyla birleşen, yarın başlayan Kurban Bayramı ister seyahate çıkalım ister evde olalım hepimizin içini ferahlatıyor. Mutlu ve huzurlu bir bayram olsun.
#İncili Gastronomi RehberiReynmen, 3 yıllık aradan sonra çıkardığı yeni şarkısı “Cehennem” için aksiyon filmlerini aratmayan bir klip çekti. Hemen ardından “Serdar Ortaç Şarkıları Vol.2” albümü için söylediği “Gitme” şarkısını takipçileriyle buluşturdu. “Çıtaları kendimiz belirleyelim” diyen Reynmen’in yeni hedefi; 30 şarkılık bir albüm...
#ReynmenTarık Buğra, Türk edebiyatına kazandırdığı eserler ve değerlerle unutulmuyor. Osmanlı Devleti döneminde dünyaya gelen Tarık Buğra, 1918'de Akşehir'de doğdu. Babası, Akşehir'de ağır ceza hâkimi olarak görev yapan Erzurumlu Mehmet Nazım Bey, annesi Akşehirli Nazike Hanım idi. Çocukluğunun geçtiği Akşehir'i eserlerinin çoğunda mekân olarak tercih etti. İşte, Tarık Buğra'nın hayatı hakkında detaylı bilgiler
#Tarık BuğraAkından Akına kimin olduğu ve kim tarafından yazıldığı merak edilen şiirlerden biridir. Özellikle birçok şiir seven kişi tarafından da araştırılan şiirler arasındadır. Bu bakımdan Akından Akına kimin eseri öğrenebilir ve şiir hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Akından Akına kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri hakkında detayları derledik.
Türk edebiyatı belirli dönemlere ayrılmaktadır. İslamiyet öncesi Türk edebiyatı sözlü ve yazılı olarak iki kategoride incelenmektedir. İslamiyet kabulünden sonraki Türk edebiyatı ise divan, halk ve anonim olmak üzere incelenmektedir. Batı tesirindeki Türk edebiyatını da Tanzimat, Serveti Fünun ve Fecri Ati edebiyatı meydana getirmektedir. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı da belirli bir zaman aralığını kapsamaktadır. Cumhuriyet dönemi yazarları kimlerdir, dönemin özellikleri nedir, Cumhuriyet dönemi yazarlarının eserleri ve kitapları nelerdir detayları ile derledik.
#EğitimCumhuriyet döneminden sonra edebiyat dünyası Türkiye'de birçok farklı değişim yaşamıştır. Aynı zamanda bu değişiklikler çok önemli yazarları ve eserlerini ortaya çıkarmıştır. Peki Cumhuriyet dönemi fıkra yazarları kimlerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimÇalışmaya başladığım yıllarda, gazetelerin, dergilerin, yayınevlerinin bulunduğu yer Babıâli (Bâb-ı Âli) yokuşu ve ona çıkan sokaklardı. Cadde Nuruosmaniye’den başlar, Sirkeci’ye kadar sürerdi. Birçok gazetecinin anılarında eksen bu yokuştur. Anı kitaplarında adı da ‘Yokuş’tur.
#BabıaliBir zamanların en çok icra edilen şarkının güftesini Baki Süha Ediboğlu yazmış, Selâhattin Pınar da bestelemişti. Sevdiğim bir şair ile sevdiğim bir besteci bir araya gelmişti. CD’yi dinlerken elbette anılar da eşlik ediyordu: “Selâhattin Pınar Şarkıları, Atakan Akdaş”
#Selâhattin PınarTan Taşçı şarkıları ile yıllardır müzik sektöründe fırtınalar estirmeye devam ediyor. Tarkan ve Yıldız Tilbe'den sonra 11 Harbiye Açıkhava Tiyatrosu konseriyle rekora en yakın sanatçılardan biri olarak Tan Taşçı hayatı ile de merak ediliyor. Peki, Tan Taşçı kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte geçmişten bugüne en sevilen Tan Taşçı şarkıları...
#Tan TaşçıBurçlar, insanların doğum tarihlerine göre belirlenmektedir. Burçlar kuşağında toplam da on iki adet burç bulunmaktadır. 23 Nisan tarihinde doğan kişiler de hangi burç olduklarını öğrenmek isteyebilir. 23 Nisan hangi burç ve burcu ne? 23 Nisan tarihin de bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#23 Nisan Hangi Burç Ve Burcu Ne?Türk Edebiyatı, bulunduğu dönem ve özelliklerine göre çeşitli gruplara ayrılmıştır. Günümüze en yakın döneminde de Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şeklinde karşımıza çıkıyor. Türk edebiyatındaki akımlar özellikle Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde yurt dışına gönderilen aydınlar ile başladı. Bu aydınların Avrupa devletlerinden öğrenmiş olduğu yenilikler toplumda edebiyatın kendi içinde farklı dönemlere ayrılmasını sağlar. Cumhuriyet dönemi şiir özellikleri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Cumhuriyet Dönemi Şiir Özellikleri Nelerdir?