Daha önce içilebilir besleyici bir kahvaltı denediniz mi? “İçilebilir, besleyici bir kahvaltı nasıl hazırlanır?” sorusunun cevabını aradık ve bir tanesi elmalı yulaflı, biri zencefilli limonlu, biri de muzlu çikolatalı enfes içecekler hazırladık! Üstelik en güzel kahvaltı tarifleri arasında yerini alacak bu enfes içeceklerle hem güne enerji dolu başlayacak hem de pratik bir kahvaltının pozitif mutluluğunu yaşayacaksınız! Nasıl yapıldığını merak etmeye başladıysanız, işte Rüzgar Sünbül ile Lezizz Mutfağı’nda sizler için hazırladığımız birbirinden lezzetli, damakta iz bırakan tarifler...
#SmoothieTüketilen her besinin birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Yiyeceklerin kalori miktarı yüksek ise kilo aldırması kaçınılmaz. Krep de sevilerek tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamKuvertür çikolata ve ham kakaoyla şeker oranı düşük tatlılar yapmak varken dışarıdan paketli ürün almak neden? Üstelik evde bu tarifleri rafine şeker yerine kuru meyve, pekmez veya balla hazırlamak mümkünken... Pankek, kuru üzümlü toplar veya kurabiye... İşte tat tomurcuklarınızı okşayacak, çikolatalı üç tarif!
#ÇikolataDünya Emzirme Haftası, anne sütünün ve emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanır. Annelerin bebekleriyle özel bir iletişim kurduğu emzirme dönemi her kadın için özeldir. İlk defa çocuk sahibi olan ebeveynlerin emzirme ile ilgili akıllarına pek çok soru gelebilir. İşte bu merak edilenleri ve emzirme ile ilgili bilinmesi gerekenleri uzmanlardan öğrendik.
#Emzirme Dönemi“İlk 6 ay bebeğinize sadece anne sütü vermeniz yeterlidir. 6. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlanmalı ve 2 yaşa kadar ek gıdanın yanında bebek mutlaka anne sütü almalıdır” diyen Diyetisyen Başak İnsel, anne sütünü artıran besinler ve içecekler konusunda bilgi verdi.
#Süt Artıran TatlılarMis gibi kızarmış şelame, yanında ağızda dağılan bir parça Çerkes peyniri... Yedikçe “Biraz daha yok mu” dedirten Çerkes tavuğu... Üzerinden biberli tereyağı sosu damlayan haluj... Belki biraz da düğün helvası... Herhalde bilenlerin ağzı sulanmış, bilmeyenler de merak etmiştir. Fotoğrafçı Sine Boran Art, köklerinin dayandığı kültürün yemeklerinin tariflerinden oluşan bir kitap hazırladı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan, Vedat Milor’un da sunuş yazısıyla katkıda bulunduğu ‘Çerkes Kızından Tarifler’ raflarda...
#Sine Boran Art